Αxa UK: Οι μονογονεικές οικογένειες καλύτερες στην οικονομία

Αποδοτικότερες στον οικονομικό σχεδιασμό και την εξοικονόμηση χρημάτων είναι οι μονογονεικές οικογένειες στην Βρετανία σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Axa.

Οι οικογένειες που στηρίζονται σε έναν γονέα – και τα τελευταία 40 χρόνια έχουν τριπλασιαστεί στη Βρετανία-  παρά το γεγονός ότι έχουν μόνο ένα εισόδημα, πραγματοποιούν τις αγορές τους και τον οικογενειακό προϋπολογισμό, έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα  να αποταμιεύσουν και ένα ποσό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας  έδειξαν ότι οι μονογονεϊκές οικογένειες είναι πιο αυτάρκεις και στηρίζονται στη δική τους κρίση σε πολλές από τις σημαντικές αποφάσεις αγοράς που κάνουν.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η αυτοδυναμία αποτελεί βασικό μέλημα των μονογονεικών οικογενειών. Συνολικά, οι μονογονεϊκές οικογένειες ανησυχούν περισσότερο από τις οικογένειες που υπάρχουν και οι δυο γονείς για το αν θα προκύψει κάποια οικονομική επιβάρυνση σε 10 χρόνια  από σήμερα ( κατά 73%). Επίσης ανησυχούν για την αποπληρωμή στεγαστικών δανείων τους (15%) και το κόστος εκπαίδευσης (18%) – και ήταν επίσης αυτοί που είναι πιθανότερο να φοβούνται ότι ποτέ δεν θα είναι σε θέση να συνταξιοδοτηθούν (14%).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*