Μέλος της FUEDI o Ελληνικός Σύλλογος Πραγματογνωμόνων

Ο Ελληνικός Σύλλογος Πραγματογνωμόνων και Διακανονιστών ζημιών (HALA) ανακοινώνει πως από τις 22 Μαΐου 2014 αποτελεί πλήρες και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Πραγματογνωμόνων Ζημιών Πυρός και Ατυχημάτων – FUEDI.

Η FUEDI, στην διάρκεια της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης που έλαβε χώρα στο Ρότερνταμ στις 22 & 23 Μαΐου 2014, έκανε δεκτό το αίτημα ένταξης του Ελληνικού Συλλόγου, καθώς βρήκε τις Αρχές, τους Σκοπούς, τον Κανονισμό Λειτουργίας και τα Πρότυπα Εκπαίδευσης του, σε πλήρη συμμόρφωση με τις Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές.

Ο κ. Henk Grootkerk, Εκτελεστικός Διευθυντής της FUEDI, υπογράμμισε πως με την συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων Πραγματογνωμόνων Ζημιών Πυρός και Ατυχημάτων αναβαθμίζεται η Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά και γίνεται ένα ακόμα θετικό βήμα συνεργασίας.

Ο κ. Jens Otto, νέος πρόεδρος της FUEDI, που ανέλαβε καθήκοντα στο πλαίσιο της τρέχουσας Γερμανικής προεδρίας, ευχήθηκε στον Ελληνικό Σύλλογο κάθε επιτυχία εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως σύντομα θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος πρόεδρος της FUEDI κ. Mark Vos δήλωσε χαρούμενος που η ένταξη του HALA στην FUEDI συνδυάστηκε με την θητεία του στην διάρκεια της Ολλανδικής προεδρίας.

Τέλος, ο πρόεδρος του HALA κ. Στάθης Καραντώνης, ευχαρίστησε την ολομέλεια για την αναγνώριση των προσπαθειών του συλλόγου, τόνισε ότι αυτό είναι ένα πρώτο βήμα και διαβεβαίωσε ότι ο HALA θα ανταποκριθεί πλήρως στις προσδοκίες της FUEDI.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Πραγματογνωμόνων και Διακανονιστών Ζημιών ιδρύθηκε το 2012 και μετά από μια πετυχημένη εφαρμογή του εκπαιδευτικού συστήματος και της συνεπακόλουθης ελεγκτικής διαδικασίας, μπορεί να λειτουργεί ως κανονικό μέλος της FUEDI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*