Ομολογιακά σενάρια για τις ζημίες του ΕΚ

Με δυσκολίες εξελίσσεται το・@deal・@που επιχειρεί το Επικουρικό Κεφάλαιο κλάδου Αυτοκινήτων με τη γερμανική Darag, για τη σταδιακή μεταβίβαση υποχρεώσεών του συνολικής αξίας περί τα 360 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες του・@IW・@αναφέρουν ότι, οι δύο πλευρές διαφωνούν ως προς το ύψος του επιτοκίου με το οποίο θα δανειοδοτηθεί το Επικουρικό. Ειδικότερα, η・@Darag・@πρότεινε στο Επικουρικό Κεφάλαιο τη δανειοδότησή του από φορέα του εξωτερικού με επιτόκιο της τάξης του 8 με 10%, επιτόκιο το οποίο η ελληνική πλευρά απέρριψε ως ιδιαιτέρως υψηλό.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπλοκάρει η όλη διαδικασία μέχρι το Επικουρικό να εξασφαλίσει άλλου είδους χρηματοδότηση. Όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, στα σχέδιά του είναι η έκδοση ομολόγου αξίας ανάλογης με αυτή του・@deal・@ή η έκδοση σειρά ομολόγων που σταδιακά θα καλύψουν το ποσό των 360 εκατ. ευρώ, με ένα λελογισμένο επιτόκιο, της τάξης του 4 με 5% και την προοπτική τους ομολογιακούς τίτλους να αγοράσουν οι ίδιες οι ασφαλιστικές εταιρείες ώστε να στηρίξουν την προσπάθεια του Επικουρικού.

Οι τελευταίες ωστόσο πολιτικές εξελίξεις, όπως αυτές καταγράφονται μετά τη διπλή εκλογική αναμέτρηση, έχουν παγώσει προς το παρόν κάθε σχετική διαδικασία, διότι η έκδοση ομολογιακών τίτλων προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία σε αυτή τη φάση δεν έχει τα περιθώρια λήψης ανάλογων αποφάσεων λόγω των αλλαγών που αναμένονται στην ηγεσία της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*