«Αγκάθι» η καταγγελία της σύμβασης των διαμεσολαβούντων

Τέλος στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις ανανεώσεις των συμβάσεων μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και διαμεσολαβούντων αναμένεται να δοθεί κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

Στελέχη της Ένωσης, που συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή με εκπροσώπους της διαμεσολάβησης, δέχθηκαν εντός αυτής της εβδομάδας να λάβουν από τους διαμεσολαβούντες υπόμνημα σχετικά με τις προτάσεις τους για τις παραμέτρους ανανέωσης των συμβάσεων, προκειμένου να τις εξετάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης την αρχόμενη εβδομάδα.

Το κρίσιμο σημείο της διαπραγμάτευσης των δύο πλευρών αφορά στο γεγονός ότι στην πλειονότητά τους οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν περάσει στις νέες συμβάσεις τους αναφορά που προβλέπει ως σπουδαίο λόγο καταγγελίας της σύμβασης την καταστρατήγηση οποιουδήποτε όρου αυτής.

Οι διαμεσολαβούντες θεωρούν καταχρηστική την αναφορά αυτή και ζητούν από την Ένωση να απαλειφθεί ως όρος από τις συμβάσεις.

Παράγοντες της αγοράς με τους οποίους συνομίλησε το IW ανέφεραν ότι, η συνάντηση μεταξύ Ένωσης και διαμεσολαβούντων έγινε σε θετικό κλίμα, ωστόσο διατήρησαν τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο η όλη διαπραγμάτευση θα καταλήξει σε συμφωνία.

Μένει βέβαια να φανεί πως θα αντιδράσουν οι διαμεσολαβούντες εφόσον το αίτημά τους απορριφθεί, δεδομένου ότι, ήδη, ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός αυτών αρνούνται να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους με τις ασφαλιστικές εταιρείες, όταν αυτό επιβάλλεται από την ΤτΕ, προκειμένου η αγορά να προσαρμοστεί στις Πράξεις Διοικητή 30 και 31.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*