CREDEA: Στα 60 δις ο κύκλος εργασιών που ασφαλίζεται

Την δυναμική της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς και τη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό συζήτησαν οι εκπρόσωποι των δύο μεγάλων πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ασφάλισης πιστώσεων με εκπροσώπους μεγάλων μεσιτικών εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Την Παρασκευή εκπρόσωποι της Atradius και της Euler Hermes συναντήθηκαν με μέλη της Διεθνούς Ένωσης Μεσιτών Πιστώσεων στο εαρινό συνέδριο της Ένωσης. Εκπρόσωποι της Credea από το Βέλγιο, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και άλλες χώρες, παρευρέθησαν την Παρασκευή στο ξενοδοχείοΒ. Χριστίδης New Hotel και συζήτησαν για την ασφάλιση πιστώσεων και τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου στην Ελλάδα, όπου η ασφαλιστική διείσδυση ανέρχεται στο 0,014% του ΑΕΠ.

Η ένωση CREDEA αποτελείται από ένα ανεξάρτητο δίκτυο μεσιτών του οποίου συνολικά το χαρτοφυλάκιο φτάνει στα 55 εκατ. ευρώ και ο κύκλος εργασιών που ασφαλίζεται ανέρχεται στα 60 δις ευρώ. Η ένωση πραγματοποίησε για πρώτη φορά το συνέδριο της στην Ελλάδα, όπου και εκπροσωπείται από τη NAK Katsiberis Insurance Brokers, που αποτελεί το μοναδικό μέλος για τη χώρα μας και την Κύπρο.

Μ. ΤζέηςΌπως μας ανέφερε ο κ. B. Χρηστίδης, CEO της Euler Hermes «Η Ελλάδα παραμένει χώρα μεγάλου ρίσκου. Οι επισφάλειες αυξήθηκαν και το 2013, ωστόσο το οικονομικό περιβάλλον σταδιακά σταθεροποιείται και οι εταιρείες είναι πιο δεκτικές στην ανάληψη ρίσκου και την αύξηση των ορίων».

Στη σημασία της ασφάλισης πιστώσεων για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο κ. Μ. Τζέης, CEO της Atradius, ο οποίος επισήμανε ότι «η ασφάλιση πιστώσεων αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για όλες τις επιχειρήσεις καθώς λειτουργεί προληπτικά έναντι τουΑ. Γαβριήλογλου πιστωτικού κινδύνου, προφυλάσσει την επιχείρηση, την αποζημιώνει άμεσα και της παρέχει πρόσβαση στη χρηματοδότηση». 

Περίπου το 40% των ζημιών τις οποίες μπορεί να αντιμετωπίσει μία επιχείρηση δεν μπορεί να προβλεφθεί.

Στη βελτίωση της εικόνας του κλάδου αναφέρθηκε και ο κ. Α. Γαβρίηλογλου, Γενικός Διευθυντής της Euler Hermes στην Ελλάδα, ο οποίος επισήμανε ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο που ήμασταν πριν την κρίση.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*