Βαθμολογούνται τα στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών

Σε αξιολόγηση της καταλληλότητας και της αξιοπιστίας όλων ανεξαρτήτως των μελών του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και των στελεχών της θα πρέπει να προχωρήσει κάθε ασφαλιστική εταιρεία, προκειμένου να διανύει επιτυχώς τον οδικό χάρτη για την εφαρμογή του SolvencyII.

Όπως προκύπτει από στοιχεία της Τράπεζα της Ελλάδος, οι ασφαλιστικές, εκτός από την κατάρτιση των «καρτών επικινδυνότητας» – στις οποίες αναφέρθηκε προ ημερών το・@IW, θα υποχρεωθούν στο να αξιολογήσουν όλα τα στελέχη τους, ή αλλιώς μέλη του προσωπικού τους που αναλαμβάνουν εργασίες οι οποίες αφορούν βασικές λειτουργίες των εταιρειών.

Μάλιστα, η ΤτΕ δεν προσδιορίζει προθεσμία για την αξιολόγηση των στελεχών της αγοράς, αναφέρει ωστόσο ότι η όλη διαδικασία θα πρέπει να εκτελεστεί εγκαίρως – το συντομότερο δυνατό όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, οι ασφαλιστικές εταιρείες, πάντα στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το Solvency II, καλούνται έως την 1ηΜαΐου 2015 να υποβάλλουν στην Τράπεζα της Ελλάδος και τρεις αιτήσεις σχετικά με εγκρίσεις:

-Συμβάσεων που έχουν συνάψει με outsourcing εταιρείες, που να αφορούν βασικές λειτουργίες τους, όπως την αναλογιστική λειτουργία, τη λειτουργία διαχείρισης κινδύνων, τη συμμόρφωση και την εσωτερική επιθεώρηση.

-Εφαρμογής των μηχανισμών εξισορρόπησης της μεταβλητότητας και της προσαρμογής επιτοκίου λόγω αντιστοίχισης περιουσιακών στοιχειών και υποχρεώσεων.

-Εσωτερικών υποδειγμάτων και παραμέτρων εξειδικευμένων σε κάθε ασφαλιστική επιχείρηση.

Αξίζει να τονιστεί ότι, σύμφωνα με την Τ.τ.Ε., σε περίπτωση μη έγκαιρης υποβολής των ανωτέρω αιτήσεων, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα κινδυνεύσουν να μην μπορούν να κάνουν χρήση・@・@αυτών των δυνατοτήτων από την ημέρα έναρξης εφαρμογής του Solvency II.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*