Ανακοίνωση του ΣΥΑΕ

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΑΕ αναφέρει ότι  συμμετέχει στην απεργία της 9ης Απριλίου, καλώντας τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους του κλάδου να δώσουν επίσης «το παρών» στην απεργία.
Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη: 

«Γνωρίζουμε όλοι τις βίαιες και αλλεπάλληλες επιθέσεις που έγιναν στον κλάδο μας  τα προηγούμενα χρόνια, με μειώσεις μισθών,  ατομικές συμβάσεις που επέβαλαν κάποιες ασφαλιστικές στους εργαζομένους τους, με τη χρησιμοποίηση ενοικιαζομένων εργαζομένων χωρίς δικαιώματα και με τα τεχνάσματα εκ μέρους της ΕΑΕΕ ότι δεν είναι εργοδοτικό σωματείο αλλά επαγγελματικό έτσι ώστε να μην υποχρεωθεί να προσέλθει σε διάλογο με τους εργαζομένους για την υπογραφή ΣΣΕ, στηριζόμενη και εκμεταλλευόμενη βέβαια στους μνημονιακούς νόμους των 4 τελευταίων ετών, ήρθε τώρα η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. να μας δώσει  και το τελικό χτύπημα με την ψήφιση του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου, με το οποίο παρεμβαίνει στις εργοδοτικές εισφορές που έχουν συμφωνήσει και οι εργοδότες μας, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί το Επικουρικό Ταμείο μας, σε σημαντική περικοπή των συντάξεών του.

Ως πότε θα αφήνουμε την αξιοπρέπειά μας, τους κόπους μας, και τις ζωές μας  στα χέρια αυτών των καταστροφέων; Ως πότε θα τους επιτρέπουμε να νομίζουν ότι εκείνοι είναι οι ισχυροί, που θα αποφασίζουν για τις τύχες μας;
Ο ΣΥΑΕ καλεί όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους του κλάδου, ενωμένοι να απαιτήσουμε το ξήλωμα αυτών  των αντεργατικών πολιτικών, της κοινωνικής διάλυσης και της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο τόσο για μας, όσο και για τα παιδιά μας.

Συνεχίζουμε και εντείνουμε τον αγώνα μας με την μαζική μας συμμετοχή στη Γενική Απεργία στις 9 Απριλίου, στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Δεν θα μείνουμε αδρανείς. Θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε για την κλαδική ΣΣΕ, για τα εργασιακά μας δικαιώματά, για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και όσων την στηρίζουν, για  το παρόν και το μέλλον μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*