Εμπρησμός στο εργοστάσιο τροφίμων στη Λαμία, τι θα πράξουν οι ασφαλιστικές 

Θυμάστε εκείνο το εργαστάσιο τροφίμων στη Λαμία που τροφοδοτούσε με σάπια τρόφιμα σχολικά γεύματα και κάηκε μία μέρα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου;  Σύμφωνα με το αξιόπιστο αστυνομικό ρεπορταζ  του  Βασίλη Λαμπρόπουλου, σε  «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», στις δικαστικές αρχές παραδόθηκε φάκελος με το πόρισμα πραγματογνωμόνων, στο οποίο αναφέρεται εμπρησμός ως η αιτία της φωτιάς.

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα αναφέρεται πως η φωτιά προκλήθηκε από δόλιο βραχυκύκλωμα στη μπαταρία αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο στο σημείο, με όλα να δείχνουν πως πρόκειται για εμπρησμό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου τον Μάιο 2024, η αρχική έρευνα της Πυροσβεστικής έδειξε πως η φωτιά ξεκίνησε από την μπροστινή πλευρά ενός φορτηγού, το οποίο ήταν παρκαρισμένο στο κτίριο του εργοστασίου που έπιασε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής φαίνεται να έχουν προβληματιστεί καθώς το φορτηγό φαίνεται να ήταν σχεδόν κολλητά στο κτίριο, σαν κάποιος να ήθελε να το συνδέσει με την πυρκαγιά.

Τι θα πράξουν οι ασφαλιστικές 

Οι ασφαλιστικές πλέον θα πάρουν το πόρισμα της αστυνομίας στα χέρια τους και καλούνται είτε να αποζημιώσουν είτε να περιμένουν για νέες πληροφορίες που να σχετίζονται με τον εμπρησμό. Αυτό που υποπτεύονται- και προφανέστατα σκέφτεστε όλοι οι αναγνώστες από την αρχή της ιστορίας αυτής- θέλουν να αποφύγουν οι ασφαλιστικές. Όμως με υποψίες δεν μπορεί να ληφθούν αποφάσεις πληρωμής ή μη πληρωμής τεράστιας αποζημίωσης. Οι ασφαλιστικές εταιρείες θέλουν σαφή έρευνα απο την αστυνομία  με τεκμηριωμένα στοιχεία προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες την υπόθεση την έχουν αναθέσει και σε δικά τους στελέχη με στόχο να συνδράμουν στην έρευνα της αστυνομίας.