Ασφαλιστικές τρικλοποδιές

Μοιάζει με Οδύσσεια για ορισμένους που θέλουν να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ενώ τουλάχιστον οι μισοί από όσους έχουν ασφαλίσει την περιουσία τους είναι σίγουροι ότι αν γίνει σεισμός θα αποζημιωθούν.  Δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι δικαιούνται ως αποζημίωση, αν κάτι συμβεί, με άλλα λόγια. Κάποιοι, άλλοι Θέλουν να ασφαλίσουν την περιουσία τους και σκοντάφτουν πάνω στον σεισμό.

Και, ενώ οι ασφαλιστικές καθημερινώς διατείνονται ότι πράττουν τα μέγιστα για την διευκόλυνση και το όφελος των ασφαλισμένων τους, προσδοκώντας να πείσουν τον κόσμο για τις λειτουργίες τους, κάποιες ασφαλιστικές, αρκετές θα έλεγα δεν περιλαμβάνουν την κάλυψη του σεισμού στις βασικές καλύψεις. Γιατί γίνεται αυτό;

Ο σεισμός δεν θεωρείται κάλυψη έναντι φυσικών καταστροφών και θεομηνιών; Οι ασφαλιστικές αυτό δεν λένε; ήρθε τώρα και η κυβέρνηση που ζητά από τους πολίτες την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι καταστροφών; Βασικές καλύψεις διαμελισμένες όμως, πώς θα γίνει αυτό;

Και πώς γίνεται και το άλλο, να συνυπάρχει, δηλαδή το λογικό με το παράλογο.  Οι ασφαλιστικές, λογικά να μην ασφαλίζουν, τις κατοικίες που έχουν ανεγερθεί σε δασικές περιοχές ή πλησίον δασικών περιοχών και η κυβέρνηση να επιτάσσει υποχρεωτική την ασφάλιση των κατοικιών χωρίς να λάβει μέτρα για τις κατοικίες αυτές που το ίδιο το κράτος νομιμοποιεί, πάντα έναντι αδράς αμοιβής; άλλο, βέβαια η αμοιβή νομιμοποίησης και άλλο η ασφάλεια μίας κατοικίας για την Ελλάδα.

Τώρα όμως τι θα γίνει;  κατά την τακτική του ελληνικού κράτους, θα τιμωρήσει όσους νομιμοποίησε με πρόστιμα; Το κράτος θα πρέπει να βρει λύση για αυτό, χωρίς παρερμηνείες και παραθυράκια.

Οι δε, ασφαλιστικές, μήπως να σπεύσουν να ενσωματώσουν τις καλύψεις πλημμύρας, πυρκαγιάς, σεισμού στα βασικά πακέτα των προγραμμάτων ασφάλισης περιουσίας και αυτοκινήτων; άλλως …..