Εθνική Ασφαλιστική: Η αλληγορία του Δ. Μαζαράκη και το ευοίωνο μέλλον

Με μία δυναμική ομιλία, επικαλούμενος και μία αλληγορική ιστορία, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Μαζαράκης, μίλησε στο εταιρικό δίκτυο της εταιρείας, στο κατάμεστο Golf της Γλυφάδας.

Το i.w. σας μεταφέρει το ρεπορτάζ

Συγκεκριμένα είπε: Η τεχνολογία είναι το μέσο που θα μας οδηγήσει στο μέλλον. Μαζί θα διαμορφώσουμε έναν οργανισμό-πρότυπο για να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς. Να δείτε τις αλλαγές όχι ως εμπόδιο, αλλά και σαν ευκαιρία και επαγγελματική ανάπτυξη.

Ταυτόχρονα μοιράστηκε μία ιστορία κερδίζοντας άμεσα την προσοχή του κοινού που την άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον: Μία φορά κι έναν καιρό στην αρχαία Αθήνα υπήρχε ένας σοφός γέροντας. Ένα βράδυ ένας ασφαλιστής τον πλησίασε και τον ρώτησε πως μπορώ να αντμετωπίσω τις αλλαγές που φέρνει η ζωή, όταν γύρω μου όλα αλλάζουν. Ο γέροντας τον κοίταξε με ένα ζεστό χαμόγελο. Θα σου πω την ιστορία της πεταλούδας. Στον Ελαιώνα ήταν κάποτε πάνω σε μία ελιά ένα μικρό κουκούλι που κρεμόταν από το κλαδί. Ένα μικρό αγόρι το είδε και πρόσεξε ότι αυτό κουνιόταν. Η πεταλούδα προσπαθούσε να βγει αλλά με δυσκολία. Ο μικρός θέλοντας να βοηθήσει αποφάσισε να κόψει το κουκούλι απελεθερώνοντάς την. Η πεταλούδα βγήκε αδύναμη με φόρα αλλά δεν μπορούσε να πετάξει. Ο μικρός δεν ήξερε ότι η προσπάθεια να βγει από το κουκούλι ήταν για να γίνει δυνατότερη. Χωρίς αυτήν την διαδικασία η πεταλούδα δεν θα μπορούσε να φτάσει στο μεγαλείο. 

Κλείνοντας αυτήν την ιστορία ο κ. Μαζαράκης τόνισε: “Πρέπει να βγει μόνη της η πεταλούδα. Έτσι και εμείς, μέσα από τις προκλήσεις και τις αλλαγές θα βγούμε πιο δυνατοί. Η Εθνική Ασφαλιστική είναι εδώ για να μείνει και να πρωταγωνιστήσει. Με επενδύσεις στην τεχνολογία, εστίαση στην ανάπτυξη των ανθρώπων και τη συνεχή καινοτομία είμαι πεπεισμένος ότι οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας. Τα δίκτυα είναι η ψυχή της εταιρείας. Μαζί ξεκινάμε το ταξίδι μας στο μέλλον, οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας”.

Η βραδιά βραβεύσεων του εταιρικού παραγωγικού δικτύου 2024 συνοδεύτηκε υπό τους ήχους βιολιών και μουσικής.