Η INTERAMERICAN “ξαναχτίζει” την ελπίδα και επιστρατεύει την τεχνητή νοημοσύνη

 

«Χτίζοντας Ξανά την Ελπίδα»: είναι το μεστό και άκρως αισιόδοξο μήνυμα με το οποίο η Interamerican ξεκινά την επικοινωνιακή της καμπάνια.

Το βράδυ της Τρίτης, σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο στο Μουσείο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, έναν χρόνο μετά το φαινόμενο «Daniel», ανέδειξε ιστορίες δύναμης και αποφασιστικότητας που εμπνέουν και φωτίζουν την επόμενη μέρα.

To Ι.W. σας μεταφέρει πρώτο όλο το ρεπορτάζ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTERAMERICAN, Γιάννης Καντώρος, τόνισε ότι η συμμετοχή της Interamerican στην αποκατάσταση των ζημιών ήταν κομβική μέσα από τη στήριξη των ασφαλισμένων της, αλλά και σε εθελοντικό επίπεδο συνέβαλε στην οικοδόμηση της επόμενης μέρας για τους πληγέντες.

“Σήμερα είναι μία σημαντική στιγμή να κάνουμε τον απολογισμό, έναν χρόνο μετά, σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο. Δυστυχώς και στο μέλλον θα έχουμε απροσδόκητα τέτοια φαινόμενα. Η διαχείριση των ζημίων είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Όλα αυτά τα χρόνια έχω διαχειριστεί εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις, αλλά ποτέ δεν είχαμε αντιμετωπίζει ένα τέτοιο φαινόμενο. Η δική μου αίσθηση όταν κάναμε έναν πρόχειρο απολογισμό ήταν ότι συζητούσαμε νούμερα για όλη την ασφαλιστική αγορά και όχι για την Interamerican” τόνισε ο κ. Καντώρος.

Και συνέχισε: Το θετικό είναι ότι όλη η αγορά έδρασε άμεσα, η Interamerican μέσα σε λίγες ώρα βρέθηκε στον τόπο της καταστροφής με οχήματα οδικής βοήθειας, τα ασθενοφόρα που προσέφεραν σε όποιον είχε ανάγκη εκείνη την δεδομένη στιγμή, με τους πραγματογνώμονες, καθώς οι αποζημιώσεις έπρεπε να δοθούν άμεσα. Η πρώτη αποζημίωση πληρώθηκε εντός 3 ημερών από την ημέρα που χτύπησε το φαινόμενο. Δώσαμε 67 εκατ. Ευρώ σε αποζημιώσεις σε περισσότερα από 2.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Τρεις μήνες μετά το φαινόμενο, το μεγαλύτερο μέρος των ασφαλισμένων αποζημιώθηκε και έμειναν ικανοποιημένοι από τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης. Εγώ ο ίδιος βρέθηκα στον τόπο και διαπίστωσα ότι πολλές επιχειρήσεις άρχισαν αμέσως την επαναδραστηριοποίηση τους. 

Όσον αφορά στα σχέδια του Ομίλου: “Πλέον, επανασχεδιάζουμε όλα τα προϊόντα ώστε να καλύπτουμε όλες τις ανάγκες και επενδύουμε στην τεχνητή νοημοσύνη. Πρόκειται για ένα σύστημα ΑΙ που θα έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει τις πηγές δεδομένων να ειδοποιεί όλους τους πελάτες για την επέλαση τέτοιων φυσικών φαινομένων”.