Συνάντηση κορυφής

Το νέο του βιβλίο με τίτλο “Το Οικοσύστημα της Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα” παρέδωσε ο Δρ. Χρήστος Νούνης, Πρόεδρος Δ.Σ. Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ. και Πρόεδρος ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, στον πρώην Πρωθυπουργό της χώρας Κώστα Καραμανλή.

Δεν ήταν μία τυχαία συνάντηση, καθώς αμφότεροι είναι συντοπίτες και γνωρίζονται όλα αυτά τα χρόνια.

Το βιβλίο, που έχει γίνει ανάρπαστο, επιδιώκει να «φωτίσει» τον μικρόκοσμο του Οικοσυστήματος του 2ου Πυλώνα Ασφαλιστικής Προστασίας (Επαγγελματική Ασφάλιση), αναδεικνύοντας τα ζωτικά οφέλη του θεσμού στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας. Ο θεσμός της Επαγγελματικής Ασφάλισης αποτελεί μία εμβληματική πρωτοβουλία συλλογικού χαρακτήρα των κοινωνικών εταίρων (εργοδότες και εργαζόμενοι), ο οποίος λόγω των ιδιαίτερων ιδεολογικών και επιχειρησιακών του χαρακτηριστικών δεν πρέπει να συγχέεται με τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης.

Όπως αναφέρει ο κ. Νούνης:

Είχα την τιμή και την μεγάλη χαρά να επισκεφτώ σήμερα τον συντοπίτη Πρόεδρο και πρώην Πρωθυπουργό της χώρας Κώστα Καραμανλή για να του παραδώσω το βιβλίο μου και να τον ενημερώσω για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης. Επίσης, εστίασαμε και στην σύντομη ανάλυση των αβεβαιοτήτων της διεθνούς οικονομικής και γεωπολιτικής συγκυρίας και των δυνητικών επιπτώσεων τους στη χώρα μας. 

Aσφαλώς και εξέχουσα θέση στη συνομιλία μας και στον διαθέσιμο χρόνο κατέλαβε και η συζήτηση για τα καλοκαιρινά δρώμενα στον τόπο καταγωγής μας, την Πρώτη Σερρών.