Τα επόμενα σχέδια της Interlife (και) στο Χρηματιστήριο

Για πρώτη φορά σε δείκτη FTSE/Russell η Interlife, η μόνη πλέον εκπρόσωπος του ασφαλιστικού κλάδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

  • Η μετοχή εντάσσεται στον δείκτη FTSE/Russell-Micro Cap- με αποτίμηση 90,6 εκατ. ευρώ, σε μία συγκυρία που ο κλάδος ευνοείται από τις τελευταίες κυβερνητικές ενέργειες στο θέμα διαχείρισης φυσικών καταστροφών.

Σημαντική η ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας (παραγωγή 51,115 εκατ., το 14,93% στον υπό κλάδο “περιουσίας και λοιπών ζημιών” στο 6μηνο) με στόχο της διοίκησης την υπέρβαση του ορίου των 100 εκατ. (συνολικά ασφάλιστρα).

Από την πλευρά του ο Γιάννης Βοτσαρίδης αναφέρεται στην ανάγκη δημιουργίας συμπράξεων δημοσίου-ιδιωτικού τομέα, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση ενός φαινομένου που κατά πως φαίνεται θα έχει συχνότερο χαρακτήρα.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, οι ΣΔΙΤ να φθάνουν συνολικά τουλάχιστον το 90% των ζημιών, με το ήμισυ και πλέον (αυτών των αποζημιώσεων) να καλύπτεται από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Οι Έλληνες ασφαλιστές παίρνουν τη σκυτάλη και ετοιμάζουν, μέσω της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών,συγκεκριμένες προτάσεις, σε συνεργασία με τους αντασφαλιστές, ώστε να υλοποιηθούν αυτές οι ΣΔΙΤ με το κράτος.

Οι πρακτικές αυτές είναι γνωστές και εφαρμόζονται ήδη στο εξωτερικό, πολύ συχνά και με τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.