Γιατί πρέπει να ασφαλίσετε την εξοχική σας κατοικία

Έρχεται εκείνη η στιγμή που πρέπει να αποχαιρετήσετε το εξοχικό σας και να επιστρέψετε πίσω στην πόλη. Το τριήμερο που είχατε οργανώσει χαλάρωσε τόσο εσάς όσο και την οικογένειά σας. Φεύγοντας, έχετε φροντίσει το σπίτι να μείνει τακτοποιημένο και καθαρό, έχετε σιγουρευτεί ότι κλείσατε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές και τον θερμοσίφωνα, έχετε πιθανώς κλείσει και τις κεντρικές βάνες νερού για να αποφύγετε τυχόν διαρροές κατά την απουσία σας. Εξίσου σημαντικό, έχετε κλειδώσει πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα και έχετε ενεργοποιήσει τον συναγερμό. Για καλό και για κακό, έχετε ίσως κανονίσει και με το γείτονα που παραμένει στην περιοχή να ελέγχει το σπίτι που και που.

Και τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μετρήσετε αντίστροφα για την επόμενη απόδραση στο ησυχαστήριό σας. Μπορείτε ωστόσο να μείνετε ήσυχοι, ότι μέχρι τότε όλα θα είναι καλά;

Δυστυχώς όχι, και η αλήθεια είναι ότι η εξοχική μας κατοικία, η απόκτηση της οποίας είναι αποτέλεσμα προσωπικών και οικογενειακών κόπων, εκτίθεται σε διάφορους κινδύνους που δεν μπορούμε εντελώς να αποτρέψουμε, την ίδια στιγμή που, αν και κατοικείται λιγότερες μέρες τον χρόνο, οι ανάγκες της σε εξοπλισμό, συντήρηση και τα πάγια έξοδα είναι αντίστοιχα με αυτά της μόνιμης κατοικίας μας.

Το γεγονός μάλιστα ότι το εξοχικό μας μένει ακατοίκητο για μεγάλο χρονικό διάστημα ή – το πιο σύνηθες- βρίσκεται μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, το κάνει ακόμη πιο ευάλωτο σε μεγάλο εύρος επιζήμιων συμβάντων, την ίδια στιγμή που μειώνει κατά πολύ τη δυνατότητα άμεσης αντίδρασής μας σε όποιο συμβάν, ώστε να αντιμετωπισθεί και να περιορισθεί η ζημιά έγκαιρα.

Διαβάστε περισσότερα στο ydrogios.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*