Το παρόν και το μέλλον της βιώσιμης κινητικότητας

Με αφορμή την Eβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, η INTERAMERICAN διερεύνησε νέους βιώσιμους τρόπους μετακίνησης στην πόλη, που θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τον πλανήτη.

Διαβάστε το 1ο μέρος του αφιερώματος και ανακαλύψτε πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε τη βιώσιμη μετακίνηση στη ζωή μας:

Όλοι οι τρόποι μετακίνησης στην πόλη που θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον σε εμάς και τον πλανήτη, και πώς εφαρμόζονται στην Ελλάδα.

Στην INTERAMERICAN ανέκαθεν μας ενδιαφέρει αφενός να υποστηρίζουμε με την ασφάλιση τις καινοτόμες ιδέες που θα κάνουν τη ζωή των ανθρώπων ασφαλέστερη και ποιοτικά καλύτερη. Αφετέρου, μέσα από το INTERAMERICAN INNOVATION HUB θέλουμε να εξερευνούμε υπηρεσίες που, μαζί με την ασφάλιση, θα προσφέρουν το κάτι παραπάνω στην καθημερινή εμπειρία των μετακινήσεων όλων μας.

Αντιλαμβανόμαστε πως οτιδήποτε νέο μπορεί να προκαλέσει εξίσου τον ενθουσιασμό, αλλά και τον σκεπτικισμό. «Ποιες επιλογές έχω»; «Τι είναι»; «Πως θα το εντάξω στη ζωή μου»; «Τι θα μου προσφέρει»; Ερωτήσεις όπως αυτές αναζητούν την απάντηση από κάθε άνθρωπο. Έτσι, στο πλαίσιο του INTERAMERICAN INNOVATION HUB δημιουργούμε ενημερωτική αρθρογραφία, προκειμένου να ανακαλύψουμε μαζί το νέο τοπίο που ανοίγεται μπροστά μας αλλά και να εμπνεύσουμε επιχειρηματικές λύσεις που θα συμπληρώσουν την εμπειρία των μετακινήσεων του αύριο.

Σε αυτό το άρθρο, θα διαβάσετε το πρώτο μέρος του αφιερώματος «Το παρόν και το μέλλον της βιώσιμης κινητικότητας», το οποίο στο σύνολο του περιλαμβάνει τις ενότητες:

Γιατί να αλλάξουμε τον τρόπο που μετακινούμαστε;

Τι σημαίνει Βιώσιμη Κινητικότητα

Συσκευές μικροκινητικότητας (Ε.Π.Η.Ο.): ποδήλατα, σκούτερ και scateboards

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Δίκτυα ΜΜΜ

Shared economy

Τα «έξυπνα» νησιά στην Ελλάδα

Γιατί να αλλάξουμε τον τρόπο που μετακινούμαστε;

Η ζωή στην πόλη προσφέρει ευκαιρίες και ευκολίες, ωστόσο πολύ συχνά με κόστος στην ποιότητα ζωής μας και στο περιβάλλον. Πάνω από το 70% των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζει σε πόλεις, οι οποίες παράγουν το 23% του συνόλου των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που προέρχονται από τις μεταφορές, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το νέο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αστικής Κινητικότητας. Στην COP26, τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών (2021) για την κλιματική αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στη Γλασκόβη, έγινε αντιληπτό ότι υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω προσπάθειες τα επόμενα χρόνια, ώστε να επιτευχθεί ο διεθνής στόχος του περιορισμού της μελλοντικής αύξησης της θερμοκρασίας κατά 1,5 βαθμό Κελσίου σε σχέση με την εποχή πριν τη βιομηχανική επανάσταση. Για να πετύχουμε τον στόχο, οι επιστήμονες και ο ΟΗΕ σημειώνουν ότι πρέπει να μειωθούν οι σημερινές εκπομπές στον πλανήτη περίπου στο 50% έως το 2030.

Η βελτίωση των μεταφορών και της κινητικότητας μέσα και κοντά στα αστικά κέντρα, καθώς και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των παραδόσεων αγαθών και, γενικότερα των παραδόσεων κατ’ οίκον αποτελούν κάποιες από τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στις Έξυπνες Πόλεις.

Διαβάστε περισσότερα στο interamerican blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*