4+1 μύθοι για το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή; Ενδεχομένως να πιστεύεις ότι είναι περίπλοκο και ξεπερασμένο. Μπορεί ακόμα να νομίζεις ότι, αν και έχει καλές απολαβές, εσύ δεν έχεις την κατάλληλη κατάρτιση για να το ακολουθήσεις. Ή είναι πλέον αργά για να αλλάξεις επαγγελματική σταδιοδρομία. Πόσες όμως από αυτές τις αντιλήψεις είναι όντως αληθινές;

Διάβασε παρακάτω 4+1 κοινούς μύθους που επικρατούν σχετικά με το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, ανακάλυψε ποια είναι τελικά η αλήθεια και σκέψου ξανά το επόμενο βήμα στην καριέρα σου.

 Μύθος #1: Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές ενδιαφέρονται μόνο για την πώληση

Μία από τις πιο κοινές αντιλήψεις που υπάρχουν σχετικά με το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είναι ότι οι ασφαλιστές είναι απλώς πωλητές. Ενδιαφέρονται μόνο για την πώληση του συμβολαίου και στη συνέχεια ξεχνούν τους πελάτες τους. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι δίπλα τους τη στιγμή που τους χρειάζονται.

Ποια είναι η αλήθεια;

Ο επιτυχημένος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής βοηθά τους πελάτες του να προστατέψουν με τον καλύτερο τρόπο ό,τι έχει αξίαγια εκείνους. Διερευνά συνεχώς τις ανάγκες του πελάτη και της οικογένειάς του και αναπροσαρμόζει τις προτάσεις του. Επιδιώκει την προσωπική επαφή και χτίζει τη σχέση με το πελατολόγιο του. Επιμορφώνεται συνεχώς για να είναι σε θέση να προσφέρει ασφαλιστικές λύσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των ανθρώπων. Τη στιγμή της αλήθειας, δηλαδή τη στιγμή της αποζημίωσης, βρίσκεται στο πλευρό των ασφαλισμένων του για να αποζημιωθούν με τον πιο γρήγορο και δίκαιο τρόπο, επιστρέφοντας την εμπιστοσύνη που του έδειξαν. Ο σωστός ασφαλιστής γνωρίζει ότι η εξυπηρέτηση δεν σταματά με την αγορά του συμβολαίου. Αντιθέτως, μετά την πώληση ξεκινά το ταξίδι που ανταμείβει τον διαμεσολαβητή για την επιλογή του να είναι δίπλα στους ανθρώπους που τον χρειάζονται και τον πελάτη για την επιλογή του να ασφαλιστεί.

Περισσότερα στο Eurolife blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*