Λίγα λόγια για την ταξιδιωτική ασφάλιση

Η προσθήκη ταξιδιωτικής ασφάλισης ενώ σχεδιάζετε το ταξίδι σας μπορεί να βοηθήσει στη διασφάλιση της επένδυσης που κάνετε, είτε πρόκειται για διακοπές είτε για επαγγελματική υποχρέωση.

Τι καλύπτει όμως η ταξιδιωτική ασφάλιση;

Mεταξύ άλλων καλύπτονται:

-Ακύρωση ή καθυστέρηση ταξιδιού

-Καθυστέρηση ή απώλεια αποσκευών 

-Επείγοντα ιατρικά περιστατικά και πρόσβαση σε υπηρεσίες βοήθειας

-Επιπλέον κάλυψη προσωπικής αστικής ευθύνης.

Γιατί χρειάζεστε ταξιδιωτική ασφάλιση;

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να χρειαστείτε ταξιδιωτική ασφάλιση.

-Ταξιδεύετε στο εξωτερικό και χρειάζεστε άμεση πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, για παν ενδεχόμενο

-Ταξιδεύετε σε απομακρυσμένη περιοχή

Εάν ταξιδεύετε μακριά και σε περιοχές όπου δεν διαθέτουν ποιοτικές ιατρικές εγκαταστάσεις, ακόμη και ένας μικρός τραυματισμός θα μπορούσε να μετατραπεί σε σημαντικό ιατρικό συμβάν. Η ιατρική κάλυψη της ταξιδιωτικής κάλυψης μπορεί να είναι σωτήρια.

Θέλετε ένα backup για επείγοντα περιστατικά

Οι γραμμές ταξιδιωτικής βοήθειας 24/7 που περιλαμβάνονται στην ταξιδιωτική ασφάλιση μπορούν να σας βοηθήσουν στην εύρεση φαρμακείου, στη μετάφραση, σε αντικατάσταση χαμένου διαβατηρίου και πολλά άλλα.

-Θα χάσετε πολλά χρήματα εάν ακυρώσετε το ταξίδι

Η ακύρωση ταξιδιού είναι απαραίτητη, εάν ανησυχείτε για τυχόν ακυρώσεις, μία από τις κύριες ανησυχίες των ταξιδιωτών. 

Σύμφωνα με έρευνα του Forbes Advisor, η πλειονότητα των ταξιδιωτών (62%) ανησυχεί ότι θα χάσουν χρήματα τους εάν απρόβλεπτες περιστάσεις τους αναγκάσουν να ακυρώσουν τα ταξίδια τους.

Βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος ταξιδιωτικής ασφάλισης

Κόστος ταξιδιού: Όσο περισσότερο κόστος ταξιδιού ασφαλίζετε, τόσο υψηλότερο είναι το κόστος ταξιδιωτικής ασφάλισης. Το κόστος του ταξιδιού σας περιλαμβάνει τυχόν προπληρωμένα, μη επιστρέψιμα έξοδα, όπως αεροπορικά εισιτήρια, καταλύματα σε ξενοδοχείο, εκδρομές, εισιτήρια εκδηλώσεων, εκδρομές και πάσο για θεματικό πάρκο.

Ηλικία: Η ηλικία σας λαμβάνεται επίσης υπόψη στην τιμολόγηση της ταξιδιωτικής ασφάλισης. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μεγαλύτεροι ταξιδιώτες τείνουν να έχουν περισσότερες αξιώσεις, όπως ιατρική κάλυψη.

Κάλυψη: Όσο περισσότερη προστασία αγοράζετε, τόσο περισσότερα θα πληρώνετε για ταξιδιωτική ασφάλιση. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε την “ακύρωση για οποιονδήποτε λόγο” και μεγάλη κάλυψη ιατρικών εξόδων ταξιδιού, θα πληρώσετε περισσότερα.

Ο προορισμός σας, η διάρκεια του ταξιδιού σας και το ιστορικό αξιώσεων προηγούμενης ταξιδιωτικής ασφάλισης γενικά δεν επηρεάζουν το ποσό που πληρώνετε για ταξιδιωτική ασφάλιση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*