Τα πιο… τρελά, τρελά ασφαλιστήρια!

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια έχουν σχεδιαστεί για να είμαστε προστατευμένοι από απρόβλεπτες περιστάσεις και να έχουμε οικονομική ασφάλεια όταν τα πράγματα στη ζωή μας παίρνουν αρνητική τροπή. Όπως, αν συμβεί κάτι με την υγεία μας, το όχημά μας ή το σπίτι μας. Κάποια ασφαλιστήρια συμβόλαια, όμως, είναι τόσο περίεργα που ίσως δεν τα έχουμε φανταστεί. Από ασφάλεια απαγωγής από εξωγήινους μέχρι και για επιθέσεις από βαμπίρ, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ανταποκριθεί στα πιο περίεργα ζητούμενα.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά απ’ τα πιο ιδιαίτερα ασφαλιστήρια συμβόλαια που δημιουργήθηκαν ποτέ.

Ασφάλιση απαγωγής από εξωγήινους

Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν καλύψεις που προστατεύουν από την πιθανότητα απαγωγής από εξωγήινους. Παρ’ όλο που η πιθανότητα αυτή είναι μάλλον ελάχιστη, αυτή η κάλυψη καθησυχάζει όσους ανησυχούν για κάτι τέτοιο, επηρεασμένοι ενδεχομένως από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Κάποια ασφαλιστικά πακέτα προστατεύουν ακόμα και στην περίπτωση που ένας εξωγήινος τραυματίσει κάποιον ενώ επισκέπτεται τη γη. Μπορεί αυτή η πρόληψη να φαίνεται στους περισσότερους από εμάς τραβηγμένη, φροντίζει όμως οι ενδιαφερόμενοι να νιώθουν εξασφαλισμένοι.

Ασφάλιση γονιμότητας

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια γονιμότητας προστατεύουν τα ζευγάρια από το υψηλό κόστος των θεραπειών γονιμότητας. Αυτός ο τύπος ασφάλισης μπορεί να καλύψει το κόστος της εξωσωματικής γονιμοποίησης, της τεχνητής γονιμοποίησης και άλλων θεραπειών γονιμότητας. Ίσως δεν αποτελεί τον πιο περίεργο τύπο ασφάλισης – δεδομένων των ποσοστών υπογονιμότητας – αλλά δεν είναι και ο πλέον συνηθισμένος.

Ασφάλιση Hole-in-One

Θυμίζει διαγωνισμό με χρηματικό έπαθλο, όμως, αυτός ο τύπος ασφάλισης χρησιμοποιείται συχνά για την προσέλκυση συμμετεχόντων σε ένα φιλανθρωπικό τουρνουά γκολφ. Οι διοργανωτές υπογράφουν τα λεγόμενα “hole-in-one” ασφαλιστήρια συμβόλαια, τα οποία εξαργυρώνουν χρηματικά βραβεία εάν ο παίκτης οδηγήσει τη μπάλα στη συγκεκριμένη τρύπα με μία προσπάθεια.

Περισσότερα στο ΕRGO Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*