Μήνυμα για τους Ασφαλιστές Πιστώσεων

Με τις αφερεγγυότητες να αυξάνονται το 2023 σύμφωνα με την Allianz-Trade και την Atradius, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα έριξε στην αγορά ένα νέο εργαλείο που βοηθά τις ΜμΕ να έχουν πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Στο νέο αυτό εργαλείο αναφέρθηκε η  Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε, Αθηνά Χατζηπέτρου, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ελενα Ερμείδου

Ένα «θετικό πρόσημα στη λέξη κρίση» επιχείρησε να βάλει η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε, Αθηνά Χατζηπέτρου, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ενώ πρόσθεσε: «Ας επεξεργαστούμε μια συσχέτιση. Κρίση, στόχοι, καινοτομία, τεχνολογία, τεχνητή νοημοσύνη, μπορούν να δημιουργήσουν μια συσχέτιση.

Γνωρίστε τον πελάτη σας 

Έχουμε μια φαρέτρα που δεν υπήρξε ποτέ, με μια χρηματοδότηση που δεν υπήρξε ποτέ. Η Αναπτυξιακή τράπεζα εφαρμόζει τροχιοδεικτική βολή κι έτσι κατευθύνουμε τις επενδύσεις στους σωστούς τομείς, μετά από ανάλυση των δεδομένων». Σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση προς της μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σημείωσε: «Ερχόμαστε με ένα καινούργιο, φρέσκο τρόπο να βοηθήσουμε την επιχειρηματικότητα με πρόσβασή των ΜμΕ στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Δημιουργήσαμε πρόσφατα μια πλατφόρμα με το όνομα “Know Your Customer” και μέσα από αυτήν αρχικά κάνουμε έναν πρώτο έλεγχο, για να φανεί αν η επιχείρηση είναι δυνητικά χρηματοδοτούμενη. Στη συνέχεια, ο δικαιούχος δέχεται τις προσφορές των τραπεζών. Το σύστημα αυτό έχει προνόμια για όλους.

Είναι διαφανές, διαμοιράζει τα δεδομένα στους φορείς για τον έλεγχο, είναι πλήρως λειτουργικό με ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ και ΤΕΙΡΕΣΙΑ». Η ίδια τόνισε ακόμη ότι η συζήτηση του ρίσκου έχει μετατραπεί σε μια συζήτηση ευκαιρίας. «Οι ευκαιρίες είναι πάντα συνδεδεμένες με το ρίσκο» κατέληξε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*