ESAP, επενδύσεις και Ευρωπαίοι ασφαλιστές

Τη δική της θέση παίρνει η Insurance Europe στο πλαίσιο των συζητήσεων μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ,  για την δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ενιαίου Σημείου Πρόσβασης Δεδομένων(ESAP).

Ο ευρωπαϊκός ασφαλιστικός κλάδος υποστηρίζει ενεργά την καθιέρωση του ESAP ως κόμβου δεδομένων της ΕΕ, καθώς έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την κάλυψη του κενού δεδομένων που υπάρχει, ιδιαίτερα στις πληροφορίες Βιωσιμότητας. Ωστόσο, σημειώνουν οι Ευρωπαίοι Ασφαλιστές, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην διακυβέρνηση, τη χρηματοδότηση, τις προτεραιότητες και το πεδίο εφαρμογής του.

Το ESAP, αναφέρει η Insurance Europe, θα δώσει τη δυνατότητα στoυς ασφαλιστικούς ομίλους  να έχουν πρόσβαση σε ισχυρά, συγκρίσιμα και αξιόπιστα οικονομικά και άλλα data σε ηλεκτρονική  μορφή. Kάτι τέτοιο θα συνδράμει το έργο των ασφαλιστών να κατευθύνουν τα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια πιο αποτελεσματικά προς τους στόχους Βιωσιμότητας και να συμμορφωθούν με όλες τις νομοθετικές και κανονιστικές απαιτήσεις.

Για να εξασφαλιστεί η επιτυχής ανάπτυξη και λειτουργία του ESAP και η επιτυχής υιοθέτησή του, η πλατφόρμα πρέπει να είναι εύρυθμη, αξιόπιστη και φιλική προς το χρήστη. Η Insurance Europe έχει επισημάνει την ανάγκη για ισχυρή διακυβέρνηση, επαρκή χρηματοδότηση, δεδομένα ESG που θα είναι διαθέσιμα το συντομότερο δυνατό και κατάλληλο πεδίο εφαρμογής για το ESAP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*