Ασφαλιστικές: τι να περιμένουν από τις κυβερνήσεις

Η ΕΑΕΕ αυτή την χρονιά διοργάνωσε μία πολύ καλύτερη ανοικτή γενική συνέλευση σε σχέση με το παρελθόν. Στην ‘σκηνή’ υπάρχε διάλογος, ο Αλέξανδος Σαρρηγεωργίου έκανε μια πρώτη ανοικτή συζήτηση με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Ελενα Ερμείδου

Φαίνεται σαν να θέλει η ΕΑΕΕ να ενισχύσει τις βάσεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα,  αλλά και να θέλει να θέσει και νέες βάσεις.  Ενας διάλογος του Γιάννη Στουρνάρα με τον Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, αρχικά. Λιγο αργότερα έγινε και ένας διάλογος με τους πολιτικούς των κομμάτων. Εξέφρασαν τις απόψεις τους. οι πολιτικοί. Θετικοί φάνηκαν. Μέχρι εκεί, όμως. Μένουν στις απόψεις και επί χρόνια παγώνουν κάθε μεταρρύθμιση.

Η ασφαλιστική αγορά θα πρέπει να κρατά μικρό καλάθι από τις κυβερνήσεις. Ολοι αναγνωρίζουν, όλοι προτείνουν αλλα΄όλα παραμένουν απελπιστικά ίδια. Το αυτό, διαβεβαίωσε και ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Σκεφτείτε να γίνοναν αυτές οι μεταρρυθμίσεις που υπόσχονται κάθε χρόνο στην γενική ανοικτή συνένελευση της ΕΑΕΕ! η Ελλάδα θα στέκονταν ανάμεσα στα πρώτα προηγμένα κράτη της Ευρώπης σε επίπεδο ασφάλισης.

Οι επιχειρήσεις αλλάζουν

Σκεφτείτε, όμως και το άλλο. Οτι οι επιχειρήσεις αλλάζουν, το e-commerce αλλάζει όλο τον χαρακτήρια των μεταφορών και των logistics, την λιανική, τον χάρτη των ακινήτων, περιοχές αλλάζουν,… και πολλά άλλα.

Γιατί να μην έχει η ΕΑΕΕ μαζί της, τους επαγγελματικούς συνδέσμους, τις επαγγελματικές ενώσεις, γιατί να μην έκαναν, εκεί, διάλογο οι πρόεδροι;

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών ενώσεων γνωρίζουν τις ασφαλιστικές ανάνκες των κλάδων της οικονομίας. Τα περισσότερα μέλη τους, αν μιλάμε για ΜμΕ δεν έχουν ολοκληρωμένη εικόνα, για το τι ειναι κίνδυνος, τι είναι ασφάλιση.

Γιατί, όχι λοιπόν στην επόμενη ανοικτή γενική συνέλευση της ΕΑΕΕ να μην είναι προσκεκλημέοι να μιλήσουν και αυτοί;. Να ακούσουν και να μεταφέρουν στα μέλη τους, τις δυνανατότητες που τους δίνει η ασφάλιση;

Γιατί η αφαλιστική αγορά να μην επιδιώξει να χτίσει  και να ενισχύει τις βάσεις της και με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών ενώσεων;

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*