Allianz και Munich Re δεν ανανεώνουν τη σύμβαση με την Nord Stream AG

Συνέχεια των κυρώσεων κατά της πολιτικής της Μόσχας, η Allianz και η Munich Re δηλώνουν ότι δεν θα ανανεώσουν την σύμβαση που υπέγραψαν  με τον μειψηφικό μέτοχο Nord Stream AG για την ασφάλιση του αγωγού Nord Stream I.

Ελενα Ερμείδου

Ειδιότερα σύμφωνα με ανακοίνωση της Allianz:

Η Allianz Global Corporate & Specialty συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα τεχνικών ασφαλίσεων για την λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1. Η σύμβαση ασφάλισης αφορά μειοψηφικό πακέτο της Nord Stream AG με έδρα την Ελβετική συνοριακή πόλη Zug.

Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, χρονικής διάρκειας δύο ετών υπεγράφη πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και επί της παρούσας χρονικής στιγμής, η Allianz δεσμεύεται να καλύψει τις υποχρεώσεις της ως προς τους αντισυμβαλλόμενους.

Η ασφαλιστική σύμβαση που  λήγει τέλος του 2023 δεν έχει πάρει σειρά για να ανανεωθεί. Στο πλαίσιο αυτό, Allianz σε ανακοίνωση της υπογραμμίζει ότι δεν προγραμματίζει να υπογράψει συμφωνία ανανέωσης του Nord Stream 1 για την Nord Stream AG.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζει ότι δεν δικαιούται να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες, λόγω των νομικών δεσμεύσεων που περιλαμβάνονται στους όρους της σύμβασης και έχει υπογράψει

Munich Re 

Την ίδια  πολιτική διατηρεί και η Munich Re, χωρίς να έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες, τονίζει ότι δεν θα  ανανεώσει την ασφαλισιτκή σύμβαση που έει για τον αγωγό Nord Stream I.

Την ασφάλιση του αγωγού Nord Stream διέκοψαν με ανακοινώσεις τους και άλλες ασφαλιστικές στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών, τα Lloyd’s.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*