Η εβδομάδα της Interamerican

Στην εβδομάδα που διανύουμε η Interamerican εγκαινίασε το τρίτο  της Πολυϊατρείο, το πρώτο ήταν στην Αργυρούπολη, και το δεύτερο στο Μαρούσι.

της Ελενας Ερμείδου

Η στήλη του ‘editorial’ δεν συνηθίζει να αναφέρεται στα επιτεύγματα μίας ασφαλιστικής, όμως εδώ θα το κάνει.  Η απάντηση στο ερώτημα γιατί, είναι διότι: τα Medifirst  αποτελούν ένα μοναδικό, ιδιαίτερα καινοτομικό και ανθρωποκεντρικό μοντέλο παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας στη χώρα μας. Διότι σηματοδοτούν την περαιτέρω ανάπτυξη της Interamerican στην Ελλάδα και στον τομέα της υγείας. Διότι το πρόγραμμα του συστήματος υγείας λόγω του συμβουλευτικού του χαρακτήρια είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία για τους Ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Υγεία:  κλειδί ανάπτυξης για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, επίκεντρο ο Medifirst 

Το Medifirst Περιστερίου από την έναρξη της λειτουργίας του στις αρχές Οκτωβρίου 2022, έχει υποδεχτεί περίπου 10.000 περιστατικά. Μόνο κατά τους 2 πρώτους μήνες του 2023 διαχειρίστηκε 4.728 περιστατικά ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 2.403 επισκέψεις σε ιατρούς, 2.120 διαγνωστικές εξετάσεις και 205 checkup.

Οι αριθμοί αυτοί μαρτυρούν τις ανάγκες που έχει η Ελλάδα για υπηρεσίες υγείας. Η τάση για νέες καλύψεις είναι αυξητική. Και, ενώ η διατηρησιμότητα των ασφαλιστηρίων υγείας απειλείται από το αυξημένο κόστος ζωής και τις αυξήσεις στις τιμές των ασφαλίστρων, τα προγράμματα υγείας της Interamerican καταφέρνουν να έχουν υψηλή διατηρησιμότητα γιατί τα ασφαλιζόμενα κεφάλαια προσαρμόζονται.

Στόχοι και ανάγκες 

Το IW συνομίλησε συχρόνως με δύο στελέχη της Interamerican: Την Νατάσα Σατερλή Health & Financial Future Tribe Leader και την Εύη Ντάλλα, Διευθύντρια Αποζημιώσεων Ζωής και Υγείας.  Ο κόσμος μας πληροφόρησαν έχει ανάγκη να αυξήσει τις καλύψεις στην υγεία του, η ζήτηση για το πρόγραμμα είναι μεγάλη με το το Retention Rate να είναι σήμερα στο 95%, λόγω της προσαρμοστικότητας του προγράμματος.  Οσο για τις ζημιές, ο μηχανισμός αποζημιώσεων του manage care είναι καθετοποιημένος.

Ανοίγματα γα την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Αν, ένα πρόγραμμα όπως αυτό  που τα χαρακτηριστικά του μπορούν να ταιριάξουν με κάθε ανάγκη και ο τζίρος των νέων πωλήσεων μπορεί να φτάσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, τότε ποιο άλλο μπορεί εύκολα να είναι το εργαλείο ανάπτυξης της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης ;

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*