Κ. Χατζηδάκης στο Ocin23: Θα στηριχθεί η ανάπτυξη των ΤΕΑ μέσω νομοθετικής παρέμβασης

Το 4o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης με τίτλο: «Σε σταυροδρόμι το μέλλον της Επαγγελματικής Ασφάλισης: Αναγκαιότητα άμεσων μεταρρυθμίσεων για αναπτυξιακή ώθηση» αποσκοπεί στην καταγραφή των εξελίξεων που έλαβαν χώρα τον τελευταίο χρόνο σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης αλλά και του συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού συστήματος γενικότερα.

Το 4o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης #ocin23 διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και την ethosEVENTS, σε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό InsuranceWorld και το portal insuranceworld.gr.

Θεσμική παρέμβαση έκανε ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

“Θέλω να σημειώσω ως αρμόδιος Υπουργός τη σημασία των Επαγγελματικών Ταμείων και να καταγράψω ότι ο θεσμός στην Ελλάδα είναι σχετικά καινούργιος και παραμένει αρκετά πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη”. 

Μιλάμε για 50.000 περίπου εργαζόμενους που είναι ασφαλισμένοι, και νομίζω ότι μέσω της ανάπτυξης της οικονομίας μπορεί να στηριχθεί περεταίρω αυτός ο θεσμός των ΤΕΑ, με δυνατότητα μεγαλύτερης αποταμίευσης. Από την κυβέρνηση υπάρχει προεργασία για το μέλλον του θεσμού, μέσω νομοθετικής παρέμβασης. Δεν θέλουμε να τη φέρουμε βεβιασμένα πριν τις εκλογές, αλλά με διάλογο σε επόμενο στάδιο”.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ/PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*