Α. Γεωργιάδης στο Ocin23: Υπάρχει προοπτική στον θεσμό των ΤΕΑ, βασική πρόκληση το δημογραφικό

Το 4o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης με τίτλο: «Σε σταυροδρόμι το μέλλον της Επαγγελματικής Ασφάλισης: Αναγκαιότητα άμεσων μεταρρυθμίσεων για αναπτυξιακή ώθηση» αποσκοπεί στην καταγραφή των εξελίξεων που έλαβαν χώρα τον τελευταίο χρόνο σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης αλλά και του συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού συστήματος γενικότερα.

Το 4o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης #ocin23 διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και την ethosEVENTS, σε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό InsuranceWorld και το portal insuranceworld.gr.

Στο βήμα ανέβηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε:

“Δεν έχω θεσμική αρμοδιότητα ως προς τα επαγγελματικά ταμεία, αλλά αντιλαμβάνομαι τα θέματα που σας απασχολούν.

Το ασφαλιστικό είναι ένα πολύπλοκο σύστημα, δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση ασχολήθηκε πιο ενεργά με τον 1ο πυλώνα. 

Αντιλαμβάνομαι ως υπουργός το αναπτυξιακό εργαλείο που διαθέτουν τα επαγγελματικά ταμεία, αυτό που έχει αξία είναι να φτιαχτεί ένα σύστημα ΤΕΑ ώστε να δημιουργήσει κεφαλαιακή βάση και να προσθέσει αξία στην ελληνική οικονομία και να επιστρέφει οφέλη στους ασφαλισμένους.

Υπάρχει προοπτική στον θεσμό. Γενικά το ζήτημα των ΤΕΑ, όσο και της ιδιωτικής ασφάλισης και των επικουρικών ταμείων αποτελεί γρίφο, σημαντικό για το μέλλον και την ανάπτυξη της οικονομίας, θέσεων εργασίας και επενδύσεων. Πρέπει να γίνει η ανάπτυξη σωστά και όχι πρόχειρα. Όσα λέμε είναι ωραία, αλλά βραχυχρόνια. Η βασική πρόκληση είναι το δημογραφικό. Ένα ζήτημα που μας απασχολεί είναι η  αναστροφή του δημογραφικού δείκτη”.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ/PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*