ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΗΜΑ (ΦΕΒΡ.2023) PHOTO CREDIT: ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ /PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ /PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ

Απονομή των 20ών Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ: Οι νικητές της φετινής επετειακής εκδήλωσης

Για 20ή συνεχόμενη χρονιά, το περιοδικό ΧΡΗΜΑ διοργάνωσε τα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2022 σε συνεργασία με την ethosEVENTS και το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr, με στόχο την ανάδειξη των επιχειρήσεων που στηρίζουν την ελληνική οικονομία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού.

Την επέτειο των 20 χρόνων τους, τα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ την γιόρτασαν με ανανεωμένο προφίλ και με την προσθήκη νέων κατηγοριών βράβευσης, διατηρώντας πάντα την ίδια προσήλωση στην ανάδειξη των επιχειρήσεων που στηρίζουν την ελληνική οικονομία, την εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Τα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ αναγνωρίζονται από την επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα ως ένας καταξιωμένος θεσμός ετήσιας αξιολόγησης των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρειών. Πρωτοπόρος στην έγκυρη και εις βάθος ενημέρωση στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό γίγνεσθαι, το περιοδικό ΧΡΗΜΑ καινοτόμησε το 2003 εισάγοντας τη διοργάνωση των συγκεκριμένων βραβείων στη χρηματιστηριακή αγορά.

Η λαμπερή τελετή #hraw22, διεξήχθη την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με φυσική παρουσία, καθώς και με παράλληλη online μετάδοση από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τέσσερις τιμητικές διακρίσεις:

«Εμβληματική Προσωπικότητα του Χρηματιστηρίου Αθηνών 2022»: Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, MYTILINEOS.

«Ηγετική Προσωπικότητα Εισηγμένης Εταιρείας στο ΧΑ για το 2022»: Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ.

«Εμβληματική Προσωπικότητα του Τραπεζικού Τομέα για το 2022»: Βασίλειος Ράπανος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).

«Ειδικό τιμητικό βραβείο Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ 2022»: Γιάννης Μαρίνος, Δημοσιογράφος.

Το 1ο Βραβείο καλύτερης εταιρείας –2022 απονεμήθηκε στην ΔΕΗ ΑΕ και το 1ο Βραβείο καλύτερης εταιρείας FTSE LARGE CAP–2022 στην Quest Συμμετοχών. Αναλυτικά τα 57 βραβεία που απονεμήθηκαν σε 19 συνολικά κατηγορίες, θα τα βρείτε εδώ (https://ethosevents.eu/hraw22-winners/).

Από το βήμα του συνεδρίου ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε: «Τα βραβεία είναι πολύ σημαντικά γιατί ζούμε σε μια χώρα που πάσχει από οικονομικό αναλφαβητισμό και έχουμε ξεχάσει τις βασικές αρχές οικονομίας. Όταν ένας σοβαρός οργανισμός, όπως η Ethos Events, θεσπίζει και θεμελιώνει βραβεία, αποτελεί υγιές πρότυπο. Τα βραβεία αυτά αποτελούν μοχλό για όλους τους υπόλοιπους ώστε να προχωράμε αισιόδοξα στο μέλλον. Συγχαίρω τον θεσμό και τον υποστηρίζουμε ως κυβέρνηση». Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η ελληνική οικονομία πήγε πολύ καλύτερα το 2022 και συνολικά η αγορά το δ’ τρίμηνο. «Σημειώσαμε ρεκόρ επενδύσεων, εξαγωγών και τουριστικών εισπράξεων. Οι ξένες επενδύσεις αυξήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά όπως και οι εξαγωγές. Έχουμε πλέον μια οικονομία που αναπτύσσεται, γίνεται ανταγωνιστική και κερδίζει νέες αγορές. Ο Ιανουάριος του 2023 έχει κλείσει καλύτερα κι από τις προβλέψεις. Με πολιτική σταθερότητα θα πάρουμε επενδυτική βαθμίδα σχετικά γρήγορα και ειδικά με αυτοδυναμία, για να μην υπάρχει country risk ώστε να προσελκύσουμε ακόμη μεγαλύτερες αγορές», σημείωσε.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΗΜΑ (ΦΕΒΡ.2023) PHOTO CREDIT: ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ /PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ /PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ

O κ. Γιάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απηύθυνε θεσμικό χαιρετισμό τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο θεσμός των βραβείων είναι συμβολικός για την Ελλάδα. Πλέον έχει έρθει η ώρα του μετασχηματισμού της οικονομίας. Το 2023 -παρά τα όσα περάσαμε- θα φέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο και τη δομή της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Οι πόροι που εισρέουν στην Ελλάδα (ΕΣΠΑ 26+δισ., πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης κ.α. με σύνολο 70 δισ. ευρώ) θα πρέπει να επενδυθούν έως το 2027 και μάλιστα εμπροσθοβαρώς. Το ποσό διπλασιάζεται αν συνυπολογιστεί η ιδιωτική μόχλευση. Βρισκόμαστε στο σημείο καμπής, αλλάζει η δομή της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Ξαναγινόμαστε μία παραγωγική χώρα και θέλουμε να αποκτήσουμε ανθεκτικότητα. Και στις επόμενες κρίσεις θέλουμε να είμαστε ακόμη πιο θωρακισμένοι. Συγχαρητήρια στους βραβευθέντες».

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΗΜΑ (ΦΕΒΡ.2023) PHOTO CREDIT: ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ /PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ /PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ

Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Βασιλική Λαζαράκου, χαρακτήρισε τα Επιχειρηματικά Βραβεία ως έναν σημαντικό θεσμό. «Ως Επιτροπή χαιρόμαστε να επιβραβεύουμε τις επιχειρήσεις και αναγνωρίζουμε ότι οι εταιρείες μπορούν να συμβάλλουν στην οικονομία. Ως επιτροπή εντοπίζουμε και τα κακώς κείμενα και με συγκεκριμένες διαδικασίες να πω ότι είμαστε σε απόλυτη εναρμόνιση με όλες τις εποπτικές αρχές της Ευρώπης. Σήμερα είχαμε την Σύνοδο όλων των ευρωπαϊκών αρχών (51 εποπτικές αρχές) και είναι σημαντικό ότι πήραμε τα εύσημα ως χώρα και ως Επιτροπή. Με ευρωπαϊκή και παγκόσμια αναγνώριση. Το καταφέραμε συνολικά σαν οργανισμός. Εκσυγχρονιζόμαστε και στόχος είναι να είμαστε αύριο μια καινούργια Αρχή, με ψηφιακό μετασχηματισμό».

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΗΜΑ (ΦΕΒΡ.2023) PHOTO CREDIT: ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ /PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ /PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ

Θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου ο οποίος τόνισε ότι «πλούτο παράγουν σε όλες τις οικονομίες οι επιχειρήσεις. Σημαντικό για εμάς να παραδειγματιστούμε από τα Επιχειρηματικά Βραβεία και ως Επιμελητήριο κάνουμε προσπάθειες ανάδειξης των επιχειρήσεων». Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε: «Θα παρουσιάσουμε πρόταση ώστε να αλλάξει ο τρόπος διανομής των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ. Θα αποδείξουμε ότι υπάρχει τρόπος να πάνε πόροι σε περισσότερες επιχειρήσεις, καθώς υπάρχει φόβος εξαφάνισης των ΜμΕ επιχειρήσεων. Ό,τι καλό γίνεται πάντα θα το αναφέρω, αλλά υπερασπίζομαι το μέλλον των ΜμΕ επιχειρήσεων. Εφόσον το πρόβλημα αυτό δεν αντιμετωπιστεί, η «ψαλίδα» μεταξύ μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων θα συνεχίσει να μεγαλώνει. Σε αυτή την κατεύθυνση το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προγραμματίζει την εκπόνηση μελέτης, η οποία θα αφορά τη βελτίωση της προσβασιμότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Μια μελέτη, η οποία θα έχει ως αντικείμενο τον εντοπισμό προβλημάτων και δυνατοτήτων και την κατάρτιση συγκεκριμένου πλάνου δράσης».

Ο κ. Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό μέλος ΔΣ Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), ανέφερε στον χαιρετισμό του ότι τα συγκεκριμένα βραβεία αναδεικνύουν τις καλές πρακτικές και δημιουργούν άμιλλα. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τις εταιρείες του Υπερταμείου, όπως π.χ. η ΔΕΗ, που μπόρεσε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Θέλουμε όλες οι εταιρείες μας να είναι ανθρωποκεντρικές – πελατοκεντρικές. Κεντρική θέση στην στρατηγική μας έχουν το ESG και ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Θέλουμε όλες οι εταιρείες μας να λειτουργούν ως εισηγμένες», επεσήμανε ο κ. Δημητριάδης.

Ο κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης Εντεταλμένος Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος ΤΑΙΠΕΔ, πραγματοποίησε ειδική αναφορά στη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (Project Preparation Facility – PPF), που εντάσσεται στη νέα στρατηγική του Ταμείου. Όπως επεσήμανε, μόνο φέτος, το capacity των έργων φθάνει τα 5,5 δισ. ευρώ και πρόκειται για έργα που είναι ως επί το πλείστον ενταγμένα στο Ταμείο Ανάπτυξης. Βασικός στόχος, όπως αναφέρθηκε, είναι η ποιοτική αξιοποίηση των κρατικών υποδομών, μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΗΜΑ (ΦΕΒΡ.2023) PHOTO CREDIT: ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ /PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ /PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΗΜΑ (ΦΕΒΡ.2023) PHOTO CREDIT: ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ /PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ /PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ

Οι Χορηγοί της εκδήλωσης

Gold Sponsor

Αγγελακάκης & Συνεργάτες, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

Sponsor

Θεοφύλακτος

Υπό την Αιγίδα

Του Υπουργείου Οικονομικών

Του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών

Της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών

Της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών

Του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών

Της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Του Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Του Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών

Της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης

Του ΣΕΒΕ – Σύνδεσμος Εξαγωγέων

Της Ένωσης Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας

Της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΧΡΗΜΑ και ΧΡΗΜΑ WEEK

Banks.com.gr

BizNews

Star Κεντρική Ελλάδας και TvStar.gr

Kriti24.gr

Piraeus365.gr

XanthiNews

Insurance World και InsurnaceWorld.gr

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*