Γιατί σε περιόδους ακρίβειας οι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι στην απάτη

Η Donna Scully, διευθύντρια της Carpenters Group, εξηγεί πώς το υψηλό κόστος ζωής επηρεάζει την ευκαιριακή απάτη στον ασφαλιστικό τομέα.

Σύμφωνα με την Scully, έχει διαπιστωθεί ότι κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, η οποία συνδέεται με την οικονομία, η συμπεριφορά των ανθρώπων τείνει να αλλάζει, εν μέσω ανησυχιών για την επιβίωσή τους.

Όσον αφορά την ασφάλιση, είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι εύκολο να διακόψουν την ασφαλιστική τους κάλυψη, καθώς τη θεωρούν μια έξτρα, μη απαραίτητη δαπάνη. Η εκπaίδευση είναι απαραίτητη σε αυτό το σημείο, προκειμένου να δοθεί έμφαση στην αξία της ασφάλισης, της προστασίας που προσφέρει και το πόσο ευάλωτοι μπορεί να είναι οι πελάτες χωρίς αυτήν.

Μια άλλη ανησυχία έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε τέτοιες περιόδους πολλοί είναι εκείνοι που τείνουν να υπερβάλλουν, όσον αφορά τις ζημιές που έχουν υποστεί, με στόχο να λάβουν έξτρα χρήματα από τις ασφαλιστικές. 

Και καθώς το κόστος ζωής σήμερα ολοένα και αυξάνεται, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους στεγαστικών δανείων, τέτοια φαινόμενα καταγράφουν αντίστοιχη πορεία. 

Ο δανεισμός και τα χρέη στις πιστωτικές κάρτες εκτινάσσονται και ενώ το 2023 αναμένεται να φθάσουν σε νέα επίπεδα-ρεκόρ. Καθώς το πλαίσιο  απόκτησης πιστωτικής κάρτας ολοένα και αυστηροποιείται, παρατηρούνται επίσης και αυξημένα επίπεδα απάτης. 

Το κόστος ζωής οδηγεί τους ανθρώπους στο να αναζητήσουν λιγότερο ακριβά deals και οι ghost brokers καραδοκούν…

Τούτων λεχθέντων, η επικρατούσα αίσθηση είναι ότι όσο το κόστος ζωής θα αυξάνεται, τόσο πιο επιρρεπείς θα είναι οι άνθρωποι σε περιστατικά απάτης. 

Οι αρμόδιες εποπτικές αρχές, εν μέσω μιας τέτοιας περιόδου, θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή προκειμένου, σε συνεργασία με την ασφαλιστική βιομηχανία, να αποτρέψουν τέτοιου είδους περιστατικά.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*