Όταν οι άνθρωποι επενδύουν σε ένα μέλλον με ασφάλεια

μικρές ιστορίες της καθημερινότητας…

Η Σοφία και ο Γιώργος παντρεύτηκαν πρόσφατα. Ήταν μεταπτυχιακοί φοιτητές όταν, λίγα χρόνια νωρίτερα, γνωρίστηκαν στο Λονδίνο. 

Με ζήλο, αλλά και κόπο, ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις σπουδές τους: Part time εργασία στο Πανεπιστήμιο για τη Σοφία και έξτρα στήριξη από την οικογένειά της στην Ελλάδα, ένα μικρό δάνειο για τον Γιώργο, αντίστοιχα. 

Αναπολούν με νοσταλγία τα χρόνια εκείνα και, παρά τις δυσκολίες, παραδέχονται τα οφέλη που αποκόμισαν από την εκπαίδευσή τους για τη σημερινή επαγγελματική τους καριέρα. 

Τώρα, αναμένουν με αγωνία τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού, σχεδιάζοντας ήδη το μέλλον για τις δικές του σπουδές. 

Ξέρουν καλά πως οι σπουδές αποτελούν μια επένδυση ζωής, η οποία όχι απλά αποδίδει, αλλά μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη ζωή. 

Γνωρίζουν επίσης τις δυσκολίες και τα αυξημένα κόστη που μπορεί να υπάρξουν σε αυτές τις περιπτώσεις: δίδακτρα, διαμονή σε άλλη πόλη-χώρα, σίτιση, συχνές μετακινήσεις. 

Για αυτό επιλέγουν ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα Unit Linked, που θα συγκεντρώσει σταδιακά, με μικρές καταβολές, ένα ικανό ποσό για να μη στερηθεί η οικογένειά τους το πολύτιμο εφόδιο των σπουδών στο μέλλον.

—————————

O Μιχάλης είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με ικανοποιητικά εισοδήματα ετησίως. Ως ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων εστίασης, εδώ και χρόνια, έχει δει από κοντά τα «σκαμπανεβάσματα» της πραγματικής αγοράς. 

Γνωρίζει καλά τόσο τα ρίσκα και τις δυσκολίες όσο και τα προσοδοφόρα αποτελέσματα που μπορεί να έχει ο κόσμος του επιχειρείν. Πρόσφατα, πούλησε δύο ακίνητα, αυξάνοντας σημαντικά την προσωπική διαθέσιμη ρευστότητά του. 

Ο ίδιος προσβλέπει σε μακροπρόθεσμες λύσεις, θέλοντας να αξιοποιήσει τα διαθέσιμα κεφάλαιά του πιο αποδοτικά από ό,τι του προσφέρουν οι παραδοσιακές καταθέσεις. 

Δεν γνωρίζει όμως ποια είναι η καλύτερη τοποθέτηση σήμερα και αναζητά επαγγελματική καθοδήγηση στην τρέχουσα χρηματοοικονομική συγκυρία. 

Με τη βοήθεια του Πιστοποιημένου Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, ο Μιχάλης επιλέγει ένα ασφαλιστικό-επενδυτικό πρόγραμμα που του εξασφαλίζει τη δυνατότητα αξιοποίησης επενδυτικών ευκαιριών σε παγκόσμια κλίμακα, με υψηλή ποιότητα στη διαχείριση των επενδύσεων.


Η Μαρία ήταν, για χρόνια, τραπεζική υπάλληλος. Ένιωθε ασφάλεια και σιγουριά ως εργαζόμενη σε έναν οργανισμό που της παρείχε σταθερότητα στη ζωή της. 

Επέλεξε να συμμετάσχει στην ηλικία των 42 ετών σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, θέλοντας να κάνει αυτό που πάντα ονειρευόταν. 

Λαμβάνοντας ένα ελκυστικό συνολικό ποσό (εφάπαξ), έκανε το χόμπι που τόσο αγαπούσε επάγγελμα: δημιούργησε ένα μικρό ατελιέ, σχεδιάζοντας ρούχα με τη δική της προσωπική «σφραγίδα». 

Είναι όμως ακόμη νέα, στην πιο παραγωγική ηλικία, και μακριά από τα χρόνια της συνταξιοδότησης. 

Γνωρίζει πως το ύψος της σύνταξης που θα λάβει μετά το πέρας του εργασιακού της βίου δεν θα είναι ικανοποιητικό. 

Η ίδια επέλεξε ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα ζωής Unit Linked, σχεδιάζοντας μαζί με τον Πιστοποιημένο Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή ένα πλάνο που θα της εξασφαλίζει μια «πρόσθετη» σύνταξη, για να απολαύσει τους κόπους της και να έχει την οικονομική ελευθερία να συνεχίσει τη ζωή της με τους δικούς της όρους. 

Ίσως τότε να πραγματοποιήσει και ένα ακόμη όνειρο. Να επιστρέψει στην αγαπημένη της Αντίπαρο. 

————————————————

Ο Νίκος είναι ένας γνωστός έμπορος επίπλων. Οικογενειάρχης, με δύο παιδιά στην εφηβεία. Λάτρης των ταξιδιών σε βουνό και θάλασσα. 

Ήταν μια απρόσμενη στιγμή που τον έκανε να αντιληφθεί πόσο απαραίτητος είναι για τα μέλη της οικογένειάς του, μιας και αποτελεί τη μόνη πηγή εισοδήματος. 

Ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στις πλαγιές του Ολύμπου δεν ήταν σοβαρό, αλλά απεδείχθη ικανό να τον κρατήσει μακριά από τις δραστηριότητές του σχεδόν ένα μήνα. 

Και τι θα γινόταν αν «συνέβαινε το κακό»; Ταραγμένος, αναλογίστηκε, πέρα από τις ψυχολογικές, τις οικονομικές συνέπειες για τα παιδιά και τη σύζυγό του. 

Ποιος θα κάλυπτε τρέχοντα έξοδα, φόρους κληρονομιάς, αποπληρωμή στεγαστικού δανείου, έξοδα διαβίωσης και άλλες τρέχουσες ανάγκες; Πόσο θα άλλαζε η ποιότητα ζωής της οικογένειάς του; 

Ξεκινώντας ένα πρόγραμμα Unit Linked περιοδικών καταβολών, ο Νίκος θέλησε να διασφαλίσει έμπρακτα το μέλλον των ανθρώπων που αγαπά: την οικογένειά του. 

Πηγή: Περιοδικό Vision

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*