To Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης χορηγεί τα φθηνότερα δάνεια της αγοράς

Επιτόκιο σταθερό 0,35% για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και 1% για τις μεσαίες και μεγάλες, καθώς και fast track ηλεκτρονική διαδικασία υπογραφής δανειακής σύµβασης σε 1,5-2 μήνες συγκαταλέγονται στα χαρακτηριστικά του δανειακού προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης.

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην Κοζάνη, σε ενημερωτική εκδήλωση για το «Ελλάδα 2.0», κάλεσε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν ή μπορούν να αποκτήσουν τραπεζικό προφίλ να αξιοποιήσουν το εργαλείο αυτό των δανείων.

Το χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο επενδυτικό εργαλείο που είχε ποτέ η Ελλάδα.

Τα στοιχεία των τραπεζών και του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον για τα δάνεια του Ταμείου, αφού έως το τέλος του 2022 είχαν υπογραφεί 68 δανειακές συμβάσεις, προϋπολογισμού επενδυτικών σχεδίων 3,22 δισ. ευρώ.

Οι 4 συστημικές τράπεζες ανακοίνωσαν προχθές ότι έχουν αξιολογήσει και υποβάλει για λογαριασμό των πελατών τους προτάσεις 10,5 δισ. ευρώ.

Άλλωστε και ο κ. Σκυλακάκης είπε πρόσφατα ότι οι συμβασιοποιήσεις θα φτάσουν τα 10 δισ. ευρώ συνολικά το προσεχές διάστημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*