Pet Insurance, pet technology: Μια πολλά υποσχόμενη αγορά

Η πρόσφατη ανάπτυξη του τομέα του pet technology,  φαίνεται πως προσδίδει μια νέα δυναμική στους στην αγορά ασφάλισης κατοικίδιων ζώων.

Η Cloud Insurance, μια ολοκληρωμένη λύση InsurTech έχει δημιουργηθεί για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να λανσάρουν την ψηφιακή ασφάλιση κατοικίδιων ζώων τους γρήγορα και ομαλά.

Σύμφωνα με την Cloud Insurance, η τεχνολογία κατοικίδιων ζώων ανθεί. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη έκθεση πρόβλεψης αγοράς συμπέρανε ότι η παγκόσμια αγορά τεχνολογίας κατοικίδιων ζώων θα φτάσει τα 31,9 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027 με CAGR 24,7% από το 2020 έως το 2027.

Καθώς τα gadget, οι εφαρμογές και η νέα τεχνολογία για κατοικίδια μεταμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων φροντίζουν τα κατοικίδιά τους, αυτό δημιουργεί νέα, ενδιαφέροντα ερωτήματα για τους ασφαλιστές, όπως το πώς θα επηρεαστεί η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων, καθώς και πώς οι ασφαλιστές μπορούν να αξιοποιήσουν τα τεχνολογικά δεδομένα κατοικίδιων ζώων και να τα αξιοποιήσουν, αναπτύσσοντας νέους ορίζοντες στην αγορά.

Οι βασικές τάσεις στον χώρο της τεχνολογίας κατοικίδιων ζώων που πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλιστές είναι οι εξής:

-Πρώτον, όπως συμβαίνει και στις αγορές τεχνολογίας υγείας και ασφάλισης υγείας, τα wearables για κατοικίδια ολοένα και αποκτούν περισσότερη δυναμική. Όπως οι άνθρωποι, η παχυσαρκία των κατοικίδιων ζώων αυξάνεται και αυτό οδηγεί τα κατοικίδια να είναι πιο ευαίσθητα σε θέματα υγείας όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

Τεχνολογικά εργαλεία όπως έξυπνα λουριά με δυνατότητα σύνδεσης με Bluetooth και οι ανιχνευτές κατοικίδιων με GPS, επιτρέπουν στους ασφαλιστές κατοικίδιων να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα δραστηριότητας κατοικίδιων ζώων. Ορισμένα δεδομένα στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι ασφαλιστές περιλαμβάνουν την τοποθεσία του κατοικίδιου, την κίνηση, τον αριθμό των καθημερινών βημάτων και την πρόοδο της εκπαίδευσής τους.

Οι τεχνολογικές αυτές εξελίξεις, δύνανται να βοηθήσουν τους ασφαλιστές να εκτελούν πιο αποτελεσματική και ακριβή διαχείριση κινδύνου και, ως εκ τούτου, να κάνουν την ασφάλιση κατοικίδιων ζώων πιο προσιτή και να διευρύνουν την εμβέλεια των πελατών τους.

Διατίθενται επίσης ψηφιακά εργαλεία παιδικής φροντίδας. Μέσω άλλων τεχνολογικών εργαλείων,  όπως μια έξυπνη μπάλα με κάμερα για κατοικίδια, οι ιδιοκτήτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή για κινητά για να παίξουν με τα κατοικίδιά τους από όπου κι αν βρίσκονται. Παρόμοια με την ανάλυση συμπεριφοράς, οι ασφαλιστές μπορούν να το αξιοποιήσουν τα εν λόγω δεδομένα για να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Επιπλέον, οι εταιρείες έχουν νέα τεχνολογικά εργαλεία στα χέρια τους, όπως τα έξυπνα μόνιτορ υγείας που εντοπίζουν προβλήματα υγείας των αιλουροειδών μέσω των αποβλήτων τους.

Μια άλλη τάση που αναδύεται είναι η άνοδος της γενετικής για τα κατοικίδια. Αυτό επιτρέπει στους ιδοκτήτες να έχουν μια πιο ευρεία εικόνα για το πώς να φροντίζουν τα κατοικίδιά τους, καθώς πολλές ασθένειες μπορεί να είναι κληρονομικές.

Από τη μεριά τους, οι ασφαλιστές θα μπορούν να καθορίσουν ευκολότερα μια κάλυψη για συγκεκριμένες φυλές και είδη ζώων. 

Τέλος, οι διαδικτυακές υπηρεσίες κατοικίδιων ζώων είναι επίσης σε άνοδο. Από ένα λογισμικό προγραμματισμού ραντεβού για την περιποίηση των κατοικίδιων ζώων, έως ένα ραντεβού κτηνιατρικού ελέγχου, οι διαδικτυακές υπηρεσίες κατοικίδιων ζώων γίνονται όλο και πιο εξειδικευμένες και εύκολες στη χρήση τους.

Όλες οι παραπάνω τάσεις στην τεχνολογία κατοικίδιων ζώων μπορούν να βοηθήσουν τους ασφαλιστές να κάνουν πιο αποτελεσματική τη διαχείριση του κινδύνου που αναλαμβάνουν. 

Σύμφωνα με την Cloud Insurance, η τεχνολογία κατοικίδιων ζώων ανοίγει έναν εντελώς νέο κόσμο συναρπαστικών δυνατοτήτων επιχειρηματικής ανάπτυξης για την ασφάλιση. Μέσω στρατηγικών συνεργασιών τεχνολογίας κατοικίδιων ζώων, η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων μπορεί να γίνει πιο προσαρμοσμένη, προσβάσιμη και προσιτή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*