Ποιος θα πάρει το 85% της Prime Insurance Κύπρου του Δ. Κοντομηνά;

Προς πώληση τίθεται το πλειοψηφικό πακέτο 85% της Prime Insurance Κύπρου, το οποίο άνηκε στον αείμνηστο Δημήτρη Κοντομηνά. 

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα από τον κυπριακό και ελληνικό Τύπο, ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του πακέτου κάποιες ασφαλιστικές εταιρίες, καθώς η εταιρία έχει χαρτοφυλάκιο και στους δύο κλάδους της ασφάλισης (ζημιών και ζωής). Στη δεύτερη φάση της διαδικασίας, κατά τις ίδιες πληροφορίες έχουν περάσει μια ελληνική ασφαλιστική εταιρεία και ένα λιβανέζικο σχήμα επενδυτών.

Τρία χρόνια πριν το θάνατο του Δημήτρη Κοντομηνά η Prime Insurance είχε τεθεί στο μικροσκόπιο της εκεί εποπτικής αρχής για τις ασφαλιστικές εταιρίες σε σχέση με τα εποπτικά της κεφάλαια και το δείκτη φερεγγυότητας που ήταν κάτω από το 100%.

Ωστόσο, μετά από κινήσεις τόσο στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου όσο και στην διάρθρωση του χαρτοφυλακίου της στην Ελλάδα στον κλάδο ζημιών ( αυτοκινήτου) που μεταφέρθηκε στην Interamerican ανέκαμψε και ο δείκτης φερεγγυότητας , σύμφωνα με την έκθεση της εταιρίας, το τέλος του 2021 ήταν  116%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*