Oι top ασφαλιστικές με βάση τα κέρδη EBITDA

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε η εγχώρια οικονομία το 2021, μετά τη βαθιά ύφεση που υπέστη το 2020 εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης (Covid – 19). Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε (σε όρους όγκου) κατά 8,4% το 2021, έναντι πτώσης 9,0% το προηγούμενο έτος.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις, παρά τις αντιξοότητες και τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες του 2021, επανήλθαν δυναμικά εντείνοντας τις προσπάθειές τους προκειμένου να καλύψουν τις απώλειες που κατέγραψαν το 2020. Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται στα οικονομικά αποτελέσματα που εμφάνισε μία σημαντική “ομάδα” επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν βασικό πυλώνα του ελληνικού εταιρικού τομέα. Οι επιχειρήσεις αυτές κατέγραψαν αξιόλογες επιδόσεις στα οικονομικά τους μεγέθη το τελευταίο έτος.

Η ICAP CRIF αξιοποιώντας τα στοιχεία της ICAP CRIF Database αναδεικνύει, στα πλαίσια της έκδοσης αυτής, τις 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, καθώς και τους 200 πιο κερδοφόρους ομίλους εταιρειών, βάσει δημοσιευμένων ισολογισμών για τη χρήση του 2021. Το κριτήριο με βάση το οποίο γίνεται η κατάταξη των επιχειρήσεων (και ομίλων αντίστοιχα) είναι τα κέρδη EBITDA (Earnings Before Interest, Tax, Depreciation and Amortization), δηλαδή τα κέρδη της επιχείρησης από λειτουργικές δραστηριότητες πριν την επίδραση των χρηματοοικονομικών και έκτακτων εσόδων-εξόδων, καθώς και των αποσβέσεων επί των παγίων στοιχείων.

Στον τομέα των Ασφαλειών, στην κορυφή της κατάταξης με βάση τα κέρδη EBITDA, το 2021, ήταν οι εταιρείες:

ΕΘΝΙΚΗ, Η, Α.Ε.Ε.Γ.Α.

EUROLIFE FFH ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.Α.Ζ.

ERGO ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ A.Ε.

ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α.

Οι εταιρείες αυτές με κέρδη €276,6 εκατ. κάλυψαν από κοινού το 66,7% των συνολικών κερδών EBITDA του τομέα των ασφαλειών το 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*