Το έργο των εθελοντών της Ο.Ε.Δ.Δ. στηρίζει η NP Ασφαλιστική

Συνεχίζει να στηρίζει το έργο των εθελοντών της Ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών για δεύτερη χρονιά η NP Ασφαλιστική, αναλαμβάνοντας την ασφαλιστική κάλυψη των οχημάτων της.

Η εμπιστοσύνη στην ομάδα και η στήριξη του έργου της έρχεται σε μια ακόμη δύσκολη οικονομικά χρονία, βοηθώντας έτσι στην ομαλή λειτουργία των εθελοντών που αφιερώνουν το χρόνο και τις γνώσεις τους για το κοινό καλό!

Η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών (Ο.Ε.Δ.Δ.) είναι σύλλογος μη- κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δραστηριοποιείται στα βόρεια προάστια της Αττικής για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος από το έτος 2000. Προσφέροντας ένα ουσιαστικό κοινωνικό έργο, στόχος της Ο.Ε.Δ.Δ. είναι να παρέχει ένα χώρο, όπου κάθε ενεργός και ευαισθητοποιημένος πολίτης μπορεί να συμβάλλει κατάλληλα εκπαιδευμένος και εξοπλισμένος, στην προστασία του τόπου του.

Η Ο.Ε.Δ.Δ. σήμερα αριθμεί 47 ενεργούς εθελοντές και από το 2009 αποτελεί μια από τις αναγνωρισμένες ομάδες στο μητρώο εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Είναι επίσης ενταγμένη στον αντιπυρικό σχεδιασμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίαςκαι αποτελεί συμπληρωματική δύναμη στην εκπλήρωση του δύσκολου έργου της.

Από το 2000, η Ο.Ε.Δ.Δ. έχει επέμβει σε χιλιάδες περιστατικά, τόσο εντός των διοικητικών ορίων ευθύνης της (Καλλικρατικός Δήμος Κηφισιάς) όσο και εκτός ( Δήμος Αμαρουσίου, Ωρωπού, Διονύσου, Μάνδρας-Μαγούλας κ.α.) με εξαιρετική αποτελεσματικότητα.

Μόνο το 2018 και 2019 η ομάδα επενέβη σε περίπου 422 περιστατικά τα οποία αφορούσαν δασικές και αστικές πυρκαγιές, αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων, τροχαία ατυχήματα, διασώσεις κ.α.

Επιπλέον, στα πλαίσια των στόχων κοινωνικής ευαισθητοποίησης, έχει κληθεί να εκπονήσει παρουσιάσεις/ενημερώσεις σε σχολεία που αφορούν στον εθελοντισμό και την πρόληψη πυρκαγιών στο σπίτι και το δάσος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*