Γ. Τζέης: To 1/4 των ελληνικών εξαγωγών ασφαλίζεται μέσω της Atradius

Μέσω της Atradius είναι ασφαλισμένο σχεδόν το 25% του συνόλου των εξαγωγών της Ελλάδας, με την αξιολόγηση οικονομικών στοιχείων που αφορούν σε πάνω από 200 εκατ. επιχειρήσεις παγκοσμίως, ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της Atradius, κ. Γεράσιμος Τζέης, μιλώντας στην πρώτη ημέρα του 3ου Φόρουμ Καινοτομίας με τίτλο “Καινοτομία: Κινητήρια δύναμη της οικονομίας”, που συνδιοργάνωσαν, 20 και 21 Νοεμβρίου, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”.

Τοποθετούμενος στο πάνελ με τίτλο με τίτλο «Καινοτόμες τεχνολογίες αλλάζουν την κοινωνία και την οικονομία – best practices από τη Γερμανία και την Ελλάδα», ο κ. Τζέης, τόνισε ότι “η λειτουργία της Ασφάλισης Πιστώσεων στηρίζεται ολοένα και περισσότερο στην Τεχνητή Νοημοσύνη και οδηγεί στο να παίρνουμε αποφάσεις πιστωτικών ορίων ταχύτερα και “έξυπνα”.Στην Atradius έχουμε αναπτύξει πλατφόρμες και ERPs, με τις οποίες όλοι οι stakeholders του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος (Ασφαλισμένοι, Τράπεζες, εταιρίες factoring, Funds κλπ) μπορούν να έχουν ισόχρονη ενημέρωση για τη χρήση των πιστωτικών μας ορίων” σημείωσε.

 Αναφερόμενος ειδικότερα στο ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligent), ο κ. Τζέης εξήγησε ότι οι αναλυτές της εταιρείας πολύ γρήγορα και με ολοένα και μεγαλύτερη ακρίβεια έχουν εικόνα για την πιστοληπτική ικανότητα των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα ο ασφαλισμένος: 

·         Να αναπτύσσεται με ασφάλεια σε νέες αγορές, λαμβάνοντας όρια για οφειλέτες που δεν γνώριζε.

·         Να αποφεύγει τις επισφάλειες και να προφυλάσσεται.

·         Να έχει εύκολη και γρήγορη χρηματοδότηση (κεφάλαιο κίνησης) από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες, Funds, εταιρίες factoring).

 “Το ένστικτο και η εμπειρία του αναλυτή, σε συνδυασμό με τη “τεχνολογία” δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα στον ασφαλισμένο” πρόσθεσε o Γενικός Διευθυντής της Atradius, κ. Γεράσιμος Τζέης.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*