Άδ. Γεωργιάδης: Ρύθμιση για υποχρεωτική ασφάλιση περιουσίας πριν τις εκλογές

Την υποχρεωτική ασφάλιση για περιουσίες που απειλούνται από φυσικές καταστροφές θα επαναφέρει (ή μάλλον θα φέρει αλλά με δόκιμο τρόπο) η κυβέρνηση πριν τις εκλογές. Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης ήταν παρών και συμμετείχε σε συζήτηση στην 4η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια, όπου έκανε και την παραδοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ρύθμιση θα έρθει κατά τη διάρξεια αυτής της πρώτης του θητείας (κι όχι μετεκλογικά όπως ο ίδιος παραδέχθηκε ότι συνήθως μένουν τα «δύσκολα θέματα»).

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι «έχουμε κάνει λιγότερα από όσα θέλουμε καθώς στην πορεία προέκυψαν κρίσεις». Όπως είπε «οι απαραίτητες φοροαπαλλαγές και θέματα της υποχρεωτικότητας δεν έχουν γίνει πράξη. Δεν έχουμε κάνει όσα θα θέλαμε».

Το απέδωσε στην κρίση και στις αναγκαίες προτεραιότητες που επιβάλλουν οι συνθήκες όπως ο πόλεμος, ο πληθωρισμός και η ενεργειακή κρίση.

«Θα πάρουμε πρωτοβουλίες μέχρι τη λήξη της θητείας», μεταξύ των οποίων «θέματα τα οποία αποτελούν τμήμα της υποχρεωτικότητας», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*