Πειραιώς: Ευκαιρίες τοποθετήσεων για θεσμικά κεφάλαια στο ομόλογο της Τράπεζας

Ευκαιρίες τοποθετήσεων σε θεσμικά κεφάλαια δίνει σήμερα το ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, με το οποίο η Τράπεζα Πειραιώς θα επιχειρήσει να αντλήσει ποσά από 300 εκατ. ευρώ. Το βιβλίο προσφορών άνοιξε και το αρχικό επιτόκιο διαμορφώνεται στο 8,5%.

Το ομόλογο της Πειραιώς έχει διάρκεια 4 ετών και δυνατότητα ανάκλησης μετά τη συμπλήρωση της τριετίας και οι Goldman Sachs και UBS έχουν αναλάβει ανάδοχοι της έκδοσης.

Εκδίδεται για την κάλυψη των αναγκών σε κεφάλαια MREL της Τράπεζας, όπου η Πειραιώς έχει ήδη καλύψει το φετινό στόχο της με υποχρέωση για κεφάλαια MREL στο 16,1%.

Η Τράπεζα Πειραιώς με ποσοστό κεφαλαίων MREL 18,3% στο οποίο περιλαμβάνεται ήδη ποσοστό 1,8% καλυμμένο από ομόλογα senior και άλλα στοιχεία, έχει πιο μακροπρόθεσμο στόχο για το 2025 ποσοστό 23,75% επί της συνολικής έκθεσής της σε ρίσκο.

Είναι η πρώτη έξοδος στις αγορές φέτος για την Τράπεζα Πειραιώς και κλείνει μία σειρά εκδόσεων για φέτος όπου όλες οι συστημικές τράπεζες της χώρας άντλησαν κεφάλαια με ομόλογα υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*