Αυξημένα κέρδη, νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών από την Allianz

Ανθεκτικότητα έναντι ενός δύσκολου γεωπολιτικού περιβάλλοντος σε μια απαιτητική αγορά επέδειξε για άλλη μια φορά η Allianz, στο γ΄τρίμηνο του έτους. 

Ειδικότερα, ο όμιλος ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη κατά 7,4 %, φτάνοντας τα 3,5 δισ. ευρώ, λόγω της εξαιρετικής, όπως αναφέρει ,  απόδοσης στους κλάδους  P&C. 

Τα καθαρά έσοδα που αποδίδονται στους μετόχους αυξήθηκαν κατά 16,7% στα 2,5 δισ. ευρώ. Ο δείκτης κεφαλαιοποίησης Solvency II διαμορφώθηκε στο 199%.

Στο πρώτο 9μηνο η Allianz είχε έσοδα 116,0 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 5,3% και λειτουργικά κέρδη 10,2 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 3,2% στα.

Τα καθαρά έσοδα που αποδίδονται στους μετόχους  διαμορφώνονται στα 4,7 δισ. ευρώ, μείωση 31,5%, κυρίως λόγω πρόβλεψης που σχηματίστηκε το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με τις διαδικασίες της AllianzGI U.S. Structured Alpha.

Τέλος, ανακοινώθηκε νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών έως 1 δισ. ευρώ.

“Τα εξαιρετικά μας αποτελέσματα αυτό το τρίμηνο αποδεικνύουν και πάλι την ανθεκτικότητα και τη δύναμη της Allianz σε ένα δραματικό γεωπολιτικό περιβάλλον και περιβάλλον αγοράς. Τα αυξημένα λειτουργικά κέρδη και καθαρά έσοδα, λόγω της υπεραπόδοσης του κλάδου περιουσίας και ατυχημάτων, δείχνουν στους μετόχους μας τα οφέλη της παγκόσμιας κλίμακας και της διαφοροποίησης του Ομίλου, καθώς και της πελατοκεντρικής στρατηγικής μας. Επιπλέον, οι δυνατότητες διαχείρισης κεφαλαίου και ο ισολογισμός μας δημιουργούν πολύτιμες επιλογές για την Allianz, επιτρέποντάς μας να αντιμετωπίσουμε με σιγουριά ένα μεταβαλλόμενο οικονομικό τοπίο” δήλωσε ο Oliver Bäte, Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz SE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*