Χ. Σταϊκούρας: Ο τουρισμός αποτελεί τον βασικό πυλώνα της οικονομίας, στάθηκε όρθιος στις κρίσεις

Eπέστρεψε η μεγάλη γιορτή του ελληνικού τουρισμού με την τέλεση της κορυφαίας εκδήλωσης αριστείας για την ελληνική ξενοδοχία. 

Για 8η συνεχόμενη χρονιά και υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. τα Greek Hospitality Awards, βράβευδαν τους κορυφαίους του ελληνικού τουριστικούπροϊόντος που με τη σκληρή δουλειά τους και την απαράμιλλης ποιότητας υπηρεσίεςτους, κρατάνε την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις της τουριστικής βιομηχανίαςπαγκοσμίως. 

Θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Xρήστος Σταϊκούρας στα Greek Hospitality Awards.

Τι είπε:

Σας συγχαίρω για τις διακρίσεις και σας ευχαριστώ γιατί μέσα σε δύσκολες και εξωγενείς κρίσεις, όχι μόνο σταθήκατε όρθιοι αλλά αναδείξατε το τουριστικό προϊόν και προσθέσατε αξία στη χώρα.

Ο τουρισμός αποτελεί τον βασικό πυλώνα της οικονομίας που συνεισφέρει το 20% του ΑΕΠ και της απασχόλησης. Συμβάλει στη δημουργία θέσεων απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής. Ο κλάδος βρέθηκε αντιμέτωπος με πολλαπλές κρίσεις που έθεσαν ουσιαστικούς προβληματισμούς για την ίδια την βιωσιμότητα αλλά τα κατάφερε, με την βοήθεια της Πολιτείας που σας άκουγε, και ήταν κοντά σας.

Από το 2019 μειώσαμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Σε αυτές τις κρίσεις, συλλογικά και συνεκτικά σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων με σεμνότητα και διορατικότητα στήσαμε δίκτυ προστασίας στον τουρισμό. Με την δική σας προσπάθεια καταφέρατε θετικά αποτελέσματα αυξάνοντας την πιθανότητα να υπερβούμε τις εισπράξεις του 2019. 

Οι προκλήσεις μπροστά μας. Οφείλουμε ως πολιτεία να συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σας. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*