Τεράστια ανασφάλιστα κεφάλαια σε επίπεδο αστικής, επαγγελματικής ευθύνης και περιουσίας

Eνδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις στο Panel Ι του 3rd Insurance Intermediaries Forum, με τίτλο  «Ο μετασχηματισμός της αγοράς – Η επόμενη μέρα», με συντονιστή τον κ. Κωνσταντίνο Ουζούνη, CEO, ethosGROUP.

Ο κ. Ιωάννης Τοζακίδης, Πρόεδρος ΕΣΑΠΕ, (ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ), Συντονιστής Ασφαλιστικών Πρακτόρων, Ιδρυτής της Liberty Insurance Agents, τόνισε ότι «η ασφάλιση είναι πρόληψη από μελλοντικούς τυχαίους κινδύνους. Είναι πρόληψη να εξασφαλίζουμε την οικογένεια, την επιχείρηση, το σπίτι μας».

Ο ίδιος ανέφερε ότι αποτελεί μονόδρομο η απόλυτη συμμετοχή των φυσικών δικτύων για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς. «Πρέπει όμως κι εμείς να αλλάξουμε την προσέγγισή μας, να μην είναι προϊοντική, αλλά ολιστική. Σήμερα ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής έχει μια τεράστια ευκαιρία. Γιατί σήμερα μπορεί να έχει πληροφόρηση και εκπαίδευση ψηφιακά, όλες τις μέρες του χρόνου», σημείωσε.

Ο κ. Τοζακίδης ανέφερε ότι «Το προφίλ του διαμεσολαβητή έχει εκ των πραγμάτων διαμορφωθεί. Αλλάζουν οι παλαιότερες συνήθειες. Υιοθετούμε την τεχνολογία που είναι πλέον πολύ φιλική προς εμάς. Τα φυσικά δίκτυα έχουν πολύ μεγάλο μέλλον, με εσωτερική ανάπτυξη και με νέους πελάτες».

Όπως επεσήμανε, «πρέπει να δούμε και λίγο την ηλικία των πελατών μας και κυρίως των υποψήφιων πελατών μας, τους οποίους μπορούν να προσεγγίσουν καλύτερα οι νεώτεροι εππαγγελματίες και συνεργάτες», εκτιμώντας παράλληλα ότι «όλοι οι κλάδοι παρουσιάζουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Δύο πολλοί σημαντικοί τομείς εκτός από τους προαναφερθέντες είναι τα unit linked προϊόντα. Μπορεί μέσω αυτών των εργαλείων μελλοντικής συνταξιοδότησης να αυξηθεί η πίτα πάρα πολύ. Υπάρχουν τεράστια ανασφάλιστα κεφάλαια σε επίπεδο αστικής, επαγγελματικής ευθύνης και περιουσίας».

Ο κ. Τοζακίδης σημείωσε ότι ο ρόλος των συντονιστών ασφαλιστικών πρακτόρων είναι διτός: «Να αναπτύξουμε νέους επαγγελματίες, αλλά και νέους μάνατζερς. Τα τελευταία χρόνια ως Ένωση έχουμε κάνει ενέργειες προς την αναβάθμιση του κύρους της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Θα ανακοινώσουμε μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε συνεργασία με πανεπιστήμια τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς πρέπει να προετοιμάσουμε κατάλληλα τους νέους ανθρώπους, τους νέους επαγγελματίες».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*