Η επενδυτική στρατηγική της JP Morgan τώρα, για long only θεσμικούς επενδυτές

Του Νίκου Κωτσικόπουλου

Άνοδο των επιτοκίων της Fed αλλά και της ΕΚΤ κατά 0,75% προβλέπει η JP Morgan και αναλόγως διατύπωσε τις απόψεις της για όλες τις αγορές, με το σκεπτικό της στρατηγικής να είναι αγορές μετοχών των αναδυόμενων οικονομιών, πώληση ομολόγων και αγορές μόνο εμπορευμάτων στην ενέργεια με πώληση πολύτιμων μετάλλων και προϊόντων κτηνοτροφίας (Livestock –βόειο κρέας).

Ειδικά για τα ομόλογα η JP Morgan προτιμά μόνον τα κρατικά ομόλογα της Ιαπωνίας, ενώ συστήνει μειωμένες θέσεις στα 10ετή ομόλογα ΗΠΑ και η ίδια αναφέρει πως διατηρεί διετείς τίτλους ΗΠΑ. Είναι ουδέτερη για τα γερμανικά bund ενώ είναι αρνητική για τα ιταλικά ομόλογα. Το δολάριο εκτιμά ότι έχει ήδη ανεβεί, αλλά δεν είναι αρνητική εκτιμώντας ότι το γενικότερο περιβάλλον στηρίζει την τιμή του.

Η στρατηγική της JP Morgan είναι:

*Αυξημένες θέσεις για κατηγορίες μετοχών και εμπορευμάτων, μειωμένες θέσεις για ρευστό (πληθωρισμός γαρ) εταιρικά και κρατικά ομόλογα γενικότερα.

Ειδικότερα:

-Στις μετοχές προτιμά τις αναδυόμενες αγορές και συστήνει μείωση θέσεων σε ΗΠΑ και ΕΕ.

-Στα κρατικά ομόλογα προτιμά τα ιαπωνικά και στα εταιρικά ομόλογα προτείνει μείωση θέσεων για τα ευρωπαϊκά και τα εταιρικά ομόλογα των αναδυόμενων οικονομιών.

-Στα εμπορεύματα προτιμά τον κλάδο της ενέργειας, είναι ουδέτερη για τα βιομηχανικά μέταλλα και τα γεωργικά προϊόντα, ενώ είναι αρνητική στα πολύτιμα μέταλλα και στα κτηνοτροφικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*