Ηannover Re: Ένα “πολλά υποσχόμενο 2023”

Μετά την πρόσφατη ημέρα επενδυτών της Hannover Re στο Λονδίνο, οι αναλυτές δηλώνουν βέβαιοι ότι η γερμανική αντασφαλιστική, έχει την ευκαιρία να επωφεληθεί το επόμενο έτος “από ένα όλο και πιο σκληρό περιβάλλον τιμολόγησης”.

Η JP Morgan ανέφερε την εκτίμησή της ότι η Hannover Re «έχει τη δυνατότητα να επωφεληθεί από ένα ισχυρότερο περιβάλλον τιμολόγησης στις αντασφάλειες το 2023 με επαρκή buffers που περιορίζουν κάθε βραχυπρόθεσμη πτώση».

Η Goldman Sachs υιοθέτησε παρόμοια στάση, προβλέποντας ένα παρατεταμένο σκληρό περιβάλλον τιμών καθώς η ζήτηση παραμένει ισχυρή λόγω της ανάγκης προστασίας από την κλιματική αλλαγή, τον υψηλό πληθωρισμό και τις δημογραφικές αβεβαιότητες.

«Πιστεύουμε ότι η Hannover Re βρίσκεται σε καλή θέση και έχει το κεφάλαιο για να επωφεληθεί από τη σκληρή αγορά στην αντασφάλιση σε κινδύνους ζημιάς περιουσίας, με συντηρητικό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, περιορισμένους κινδύνους αγοράς και ιστορικό παράδοσης ακόμη και σε δύσκολα περιβάλλοντα», ανέφερε η Goldman Sachs.

Η JP Morgan ανέφερε ακόμη ότι η Hannover Re είναι αρκετά «εύστροφη, καινοτόμος και ικανή να αντιδρά στις ευκαιρίες με ένα λιτό μοντέλο λειτουργίας» για να αντιμετωπίζει τις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς, επικεντρώνοντας στην ανάπτυξη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*