Γιατί είναι αναγκαία όσο ποτέ σήμερα η ασφάλιση επιχείρησης και κατοικίας

Σε μία εποχή που τα περιουσιακά στοιχεία όπως η κατοικία και η επιχείρηση σας είναι εκτεθειμένα στα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής αλλά και σε ανθρώπινες φθορές, η ασφάλιση σπιτιού και επιχείρησης παύει να είναι μία επιλεκτική και προαιρετική ασφάλιση και γίνεται απαραίτητη σε κάθε ιδιοκτήτη. Τα φυσικά φαινόμενα πολλαπλασιάζονται και εξελίσσονται, με αποτέλεσμα οι κατοικίες και οι επιχειρήσεις να είναι άμεσα εκτεθειμένες στο μέγιστο βαθμό κινδύνου.

Την ασφαλιστική αξία καθορίζουν η χρονολογία κατασκευής του ακινήτου, η αξία των υλικών κατασκευής, το είδος του ακινήτου (μονοκατοικία, μεζονέτα, διαμέρισμα σε πολυκατοικία), η ποιότητα κατασκευής και άλλες επιμέρους παράμετροι.

Ασφάλιση επιχείρησης και επαγγελματικής στέγης

Η ασφάλιση της επιχείρησης και της επαγγελματικής στέγης αποτελεί την κορωνίδα για την στήριξη του επαγγελματία. Μία φυσική καταστροφή ή μία καταστροφή από ανθρώπινη ενέργεια αποτελούν στοιχεία που μπορούν να καταστρέψουν κάθε επαγγελματική προσπάθεια και να έχουν γενικότερες επιπτώσεις στην ζωή κάθε πολίτη.

Το business continuity (επιχειρηματική συνέχεια) είναι μία σημαντική παράμετρος που πρέπει να διασφαλιστεί. Δηλαδή εάν προκύψει διακοπή δραστηριότητας λόγω φυσικών ή ανθρώπινων καταστροφών στην επιχείρηση από καλυπτόμενο κίνδυνο, θα πρέπει ο ασφαλισμένος να λάβει τις κατάλληλες αποζημιώσεις ή ενισχύσεις προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει στο πρώτο διάστημα μέχρι να επαναφέρει την επιχειρηματική δραστηριότητα στην κατάσταση που ήταν πριν τη ζημιά.

 Γιατί όμως να ασφαλίσω την περιουσία μου;

•Γιατί η Ελλάδα είναι μία σεισμογενής περιοχή που πλήττεται από τακτικές μικρές δονήσεις, που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις περιουσίες των ιδιοκτητών.

•Γιατί ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες στην Ελλάδα παρατηρείται ανοδική αύξηση από πυρκαγιές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, των ισχυρών ανέμων, ακόμη και των εμπρησμών. Ιδιαίτερα τα κτίσματα που βρίσκονται κοντά σε δασικές ή αγροτικές περιοχές είναι εκτεθειμένα σε μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς.

• Γιατί στη χώρα μας αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι καταστροφές που οφείλονται σε πλημμύρες και έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία δύναται να προκαλέσουν ανυπολόγιστες ζημιές.

• Γιατί σε περίπτωση ζημίας το κεφάλαιο που μπορεί να απαιτείται για την αποκατάσταση της ενδέχεται να είναι υψηλό για τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη.

Mε πληροφορίες από το NP Family News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*