Πως ανέκαμψε η παραγωγή ασφαλίστρων τον Ιούλιο

Η πορεία της παραγωγής ασφαλίστρων συνεχίζεται βήμα βήμα, με ήπια άνοδο όπως αποτυπώθηκαν στα στοιχεία 7μηνου της ΕΑΕΕ.

Ιδιαίτερα θετικό όμως ήταν το αποτύπωμα τον μήνα Ιούλιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, καθώς αισθητά μεγαλύτερη ήταν η συνολική ανάκαμψη. Ειδικότερα, βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα του κλάδου Ζωής σε σχέση με τη πορεία του από την αρχή του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Ιούλιο η άνοδος σε Ζωή και Ζημιές διαμορφώθηκε στο 4,7% σε σύγκριση την περυσινή αντίστοιχη περίοδο.

Σημαντικό είναι το στοιχείο πως ο κλάδος Ζωής ανακάμπτει με άνοδο που αγγίζει το 6% (5,9%). Παράμετρος – κλειδί σε αυτή την εξέλιξη η μικρές απώλειες στα παραδοσιακά συμβόλαια και η ισχυρή ανάκαμψη στα Unit Linked για την ίδια περίοδο: Απώλειες μόλις 1,1% στη πρώτη περίπτωση και άνοδος 17,3% για τα ασφαλιστικά προγράμματα συνδεδεμένα με επένδυση αντίστοιχα.

Από την άλλη πλευρά, αν και με χαμηλότερη δυναμική, ο κλάδος Ζημιών σημείωσε άνοδο 3,5% καταγράφοντας 205 εκατ. ευρώ σε παραγωγή.

 

Παραγωγή ασφαλίστρων: Βελτιωμένη η εικόνα στο 7μηνο με άνοδο 0,9%

Καλύτερη ήταν η εικόνα όσον αφορά τη παραγωγή ασφαλίστρων το πρώτο 7μηνο του έτους σε σύγκριση με τους πρώτους 6 μήνες, καθώς καταγράφηκε άνοδος στη παραγωγή ασφαλίστρων κατά 0,9% έναντι 0,2% προηγουμένως.

Στα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΑΕΕ, οι Ασφαλίσεις Ζωής χάνουν έδαφος κατά 5,5%. Οι μεγαλύτερες απώλειες παρατηρούνται ξανά στα παραδοσιακά συμβόλαια με πτώση 12,8%. Αντίθετα, αν και με χαμηλότερη δυναμική, με θετικό πρόσημο διατηρούνται τα Unit Linked (+5,2%).

Βάιος Κρόκος

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*