Chubb Insurance: Ψήφος εμπιστοσύνης σε Ελλάδα – ετοιμάζει digital hub στη Θεσσαλονίκη

Μετά την έλευση ομίλων παγκόσμιας εμβέλειας όπως η Deloitte, Accenture, Cisco και Pfizer άλλος ένας κολοσσός έρχεται να στήσει το δικό του hub στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά πρόκειται για τον αμερικάνικο ασφαλιστικό κολοσσό Chubb Insurance ο οποίος πρόκειται να δημιουργήσει ένα Κέντρο Ψηφιακών Λύσεων και Υπηρεσιών για τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο.

Η κορυφαία εισηγμένη ασφαλιστική εταιρεία της οποίας τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν στα 47 δισ. δολάρια περίπου το 2021 έχει την υποστήριξη της Deloitte, και σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν ξεκινήσει οι προσλήψεις με έμφαση σε ειδικότητες όπως data analysts, java developers, digital architechts κ.α

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης είχε μιλήσει πρόσφατα για μια νέα αμερικάνικη επένδυση στη Θεσσαλονίκη που θα φέρει 500 θέσεις εργασίας, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στο περιθώριο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης.

Ειδικότερα, η αμερικάνικη Chubb στοχεύει να αναπτύξει στη Θεσσαλονίκη ένα κέντρο πρώτης γραμμής, για την εξυπηρέτηση του δικτύου της και των πελατών της, παγκοσμίως.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Chubb έχουν επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, πάνω από μια φορά, αναφέρει σε πρόσφατο δημοσίευμα του το GRTimes.gr.

Ανατρέχοντας σε σελίδες αναζήτησης εργασίας έχουν αναρτηθεί εδώ και καιρό οι ανοιχτές θέσεις:

Με assets στα 200 δισ. δολάρια

Η άφιξη της Chubb η οποία προκρίνει τη Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες του digital hub που θέλει να στήσει, δημιουργεί υπεραξίες σε όλα τα επίπεδα, καθώς πρόκειται για έναν Όμιλο με διεθνή εμβέλεια στον ασφαλιστικό κλάδο και όχι μόνο.

Δημοσίευμα του dealnews.gr οριοθετεί την επένδυση αυτή ως και 70 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, γεγονός που σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνει τη μετεξέλιξη της Θεσσαλονίκης σε νευραλγικό περιφερειακό hub στην νέα και υψηλή τεχνολογία, την καινοτομία, αλλά και την ενέργεια και τις υπηρεσίες γενικότερα.

Αξίζει να αναφερθεί τέλος, πως η Chubb έχει assets που σε αξία φτάνουν τα 200 δισ. δολάρια, ενώ οι κύριες εταιρείες του Ομίλου, έχουν αξιολογηθεί από την S&P’s με ΑΑ και με Α+++ από την Α.Μ.Βest, δηλαδή ως πολύ ισχυρές και ως superior.

H Chubb, με εκτελεστικά γραφεία σε Ζυρίχη, Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Παρίσι, δραστηριοποιείται σε 54 χώρες και περιοχές και απασχολεί περί τις 34.000 άτομα προσωπικό.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*