Oliver Bate, Allianz: Είμαστε leader στην E.E, να γίνουμε και στην χώρα που δημιούργησε την Ευρώπη

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά, στις προοπτικές της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς και στο μεγάλο εγχείρημα της ενοποιήσης Allianz και Ευρωπαϊκή Πίστη έδωσε ο επικεφαλής του Ομίλου Allianz, Oliver Bate.

Στη προχθεσινή συνέντευξη Τύπου υπενθύμισε δε πως η Allianz ήταν παρούσα – πέρα από τις ασφαλιστικές υπηρεσίες που προσφέρει- και σε σημαντικά γεγονότα στη χώρα: Υποστήριξε επενδύσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ενώ υπήρξε ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής του ESM, του μηχανισμού που υποστήριξε τη χώρα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης

“Εργαζόμαστε ήδη ως ενιαία ομάδα, έχοντας εκτελεστικά μέλη στο δ.σ και από τις δύο πλευρές. Η πεποίθηση και η ιδέα ώστε η Allianz να γίνει 1η στις Γενικές Ασφαλίσεις στην Ελλάδα δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά υπήρχε από τότε που ήταν ακόμη περιφερειακός διευθυντής. Στόχος όμως δεν ήταν απλά να κατακτήσει τη πρώτη θέση της αγοράς – απλά σε αριθμούς – αλλά να καταστεί η Allianz η καλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην αγορά”, σημείωσε.

“Η Ευρωπαϊκή Πίστη εισέρχεται πλέον σε έναν Όμιλο που πρωταγωνιστεί παγκοσμίως καθώς, τη περυσινή χρονιά τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 145 δισ. δολάρια. Απαριθμεί πάνω από περί τους 126 εκ, πελάτες σε πάνω από 70 χώρες και απασχολεί 155.000 υπαλλήλους”, τόνισε.

“Δεν μπορεί να είσαι ο leader στην Ε.Ε και να μην είσαι ο leader στη χώρα που γέννησε την Ευρώπη. Δεν είμαστε όμως στην Ελλάδα τόσα πολλά χρόνια (περίπου 25 χρόνια)”, συμπλήρωσε.

Μίλησε επίσης και για επαφές που είχε ο Όμιλος με την ελληνική κυβέρνηση, θέτοντας στο επίκεντρο το μεγάλο ζήτημα των ανασφάλιστων ΙΧ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής και τις καταστροφικές συνέπειες φαινομένων όπως πυρκαγιά, οι σεισμοί. Ζητήματα για τα οποία η χώρα μας δεν είναι επαρκώς (ασφαλιστικά) καλυμμένη, συμπλήρωσε.

“Στην Allianz, πιστεύουμε στις δυνατότητες της Ελλάδας και της οικονομίας της, της οποίας τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία δέκα έτη. Η εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης καταδεικνύει τη μακροχρόνια στρατηγική μας να έχουμε ηγετική θέση στην αγορά. Η νέα εταιρία μας θα είναι η #1 ασφαλιστική εταιρία στις γενικές ασφάλειες (P/C), και θα αποτελέσει ιδανικό θεμέλιο για την περαιτέρω εδραίωση μας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε την ελληνική ασφαλιστική αγορά τα επόμενα χρόνια”, τόνισε χαρακτηριστικά

Για τη συγχώνευση – Που βρισκόμαστε σήμερα 

-Αρχές Αυγούστου η Allianz αγόρασε το 8,55% μέσω δημόσιας πρότασης. Το ποσοστό αυτό προστέθηκε στο 72,27% που είχε αγοράσει νωρίτερα από ομάδα μετόχων και επίσης άλλο ένα 16,33% απευθείας από το ταμπλό του ΧΑ

-Πλέον ο Όμιλος Allianz κατέχει άνω του 97% της Ευρωπαϊκής Πίστης

-Για τις υπόλοιπες μετοχές έχει εγκριθεί διαδικασία εξαγοράς από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο

-Ως αποτέλεσμα η μετοχή της Ευρωπαϊκής Πίστης θα διαγραφεί από το ΧΑ. Έπειτα θα υπάρξει η νομική συγχώνευση των δύο εταιρειών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, μετά την έγκριση από την Εποπτική Αρχή δημιουργώντας μια εταιρεία.

διαβάστε: Allianz – Ευρωπαϊκή Πίστη: Στόχος του νέου Οργανισμού να γίνει Market Leader

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*