Assicurazioni Generali: Τα κέρδη υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις

Στην πρώτη αγορά μετοχών εδώ και 15 έτη προχωρά την τρέχουσα εβδομάδα ο όμιλος Assicurazioni Generali, που ανακοίνωσε τα κέρδη του α΄ εξαμήνου.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,4 δισ. ευρώ, χαμηλότερα 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, μετά από τις απομειώσεις των 138 εκατ. δολαρίων λόγω της έκθεσης της Ρωσίας.

Οι αναλυτές έκαναν λόγο για κέρδη α΄εξαμήνου ύψους 1,33 δισ. ευρώ. Τα καθαρά λειτουργικά κέρδη, αυξήθηκαν 4,8% σε ετήσια βάση στα 3,14 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για 2,96 δισ. ευρώ.

“Καταφέραμε να πετύχουμε αυτά τα αποτελέσματα σε ένα ολοένα και πιο αβέβαιο γεωπολιτικό και μακροοικονομικό πλαίσιο”, αναφέρει σε δήλωση ο διευθύνων σύμβουλος, Philippe Donnet. “Στους επόμενους μήνες, θα συνεχίσουμε να είμαστε πλήρως δεσμευμένοι στην εκτέλεση του τριετούς πλάνου μας”, πρόσθεσε.

Βάσει του στρατηγικού της σχεδίου για το 2022-2024, η Generali θα δαπανήσει 500 εκατ. ευρώ για την επαναγορά έως και του 3% του μετοχικού της κεφαλαίου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Οι αγορές ξεκινούν την Τετάρτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*