“Έφυγε” ο εμβληματικός πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Αχιλλέας Μακρόπουλος

Η πράσινη οικογένεια και ο κόσμος του επιχειρείν αποχαιρετά έναν ευπατρίδη, τον Αχιλλέα Μακρόπουλο, ιστορικό πρόεδρο του ΑΟ Παναθηναϊκού, ο οποίος έφυγε από την ζωή το περασμένο Σάββατο, σε ηλικία 98 ετών.

Ο Αχιλλέας Μακρόπουλος, πατέρας του Νικόλαου Μακρόπουλου, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Ευρώπη Ασφαλιστική και αντιδημάρχου Αθηναίων, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του.

Ξεκίνησε από το μηδέν και με την αστείρευτη ενέργεια και το μυαλό του κατάφερε να διακριθεί σε πολλούς τομείς.

Η αγάπη του για τον αθλητισμό τον οδήγησε στην ανάληψη της προεδρίας του Παναθηναϊκού, την ηγεσία στον Ερασιτέχνη, καθιστώντας τον ως έναν διαχρονικό παράγοντα του από τη δεκαετία του ’70.

Ο εκλιπών ήταν ένας αληθινός τζέντλεμαν του αθλητισμού. Ανιδιοτελής, πάντα κοντά στην ομάδα του τόπου καταγωγής του, το Βελεστίνο Μαγνησίας, αλλά και στη μεγάλη του αγάπη, το «Τριφύλλι».

Μπορεί ο Αχιλλέας Μακρόπουλος να μη ζούσε μόνιμα στο Βελεστίνο, αλλά πάντα το είχε μέσα στην καρδιά του. Φρόντιζε να ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα και βοηθούσε με όποιο τρόπο μπορούσε την τοπική κοινωνία.

Για την απώλεια, εξέδωσε ανακοίνωση ο Παναθηναϊκός:

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για τον χαμό του άλλοτε Προέδρου του Συλλόγου, Αχιλλέα Μακρόπουλου.

Η πράσινη οικογένεια θρηνεί την απώλεια ενός διαχρονικού παράγοντα του «τριφυλλιού» από τη δεκαετία του ’70, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του Παναθηναϊκού από το 2011 μέχρι το 2013.

Ήταν ενεργό Παναθηναϊκό μέλος με παρουσία σε πολλά αθλήματα και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ιστορία του Συλλόγου.

Σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίστηκαν τα κατωτέρω ως ένδειξη πένθους αλλά και σεβασμού σε έναν άνθρωπο που προσέφερε πολλά στον Παναθηναϊκό μας επί σειρά ετών.

1.  Θα κατατεθεί στεφάνι από τον Παναθηναϊκό Α.Ο.
2. Τα γραφεία του Συλλόγου θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 2 Αυγούστου.
3. Η σημαία του Συλλόγου στο Απόστολος Νικολαΐδης θα είναι μεσίστια την ημέρα της κηδείας.
4. Θα παραστεί αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου στην κηδεία

 

πηγή φωτό: e-thessalia

Α.Σ. Ρήγας Φεραίος: «Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Βελεστινιώτη επιτίμου προέδρου του Α.Σ. «Ρήγας Φεραίος», Αχιλλέα Μακρόπουλου. Έφυγε από τη ζωή ένας πολύτιμος φίλος του ιστορικού μας συλλόγου, αλλά και γενικότερα της ωραίας μας κωμόπολης, της οποίας υπήρξε άξιο τέκνο.

Η σχέση του με το Βελεστίνο ήταν ανιδιοτελής. Χωρίς ποτέ να επιδιώκει τη δημοσιότητα βοήθησε σημαντικά την τοπική κοινωνία, όπως και την αγαπημένη μας ομάδα.

Η διοίκηση του Α.Σ. Βελεστίνου «Ρήγας Φεραίος» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του Αχιλλέα Μακρόπουλου, τον οποίο θα θυμόμαστε για πάντα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*