Frigoglass: Ξεπερνούν τα 61 εκατ. οι αποζημιώσεις για την πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη Ρουμανία

Πάνω από 61 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν ως αποζημιώσεις για τη φωτιά που είχε ξεσπάσει πέρυσι τον Ιούνιο στο εργοστάσιο επαγγελματικών ψυγείων της Frigoglass στη Ρουμανία.

Η Frigoglass συμφώνησε με το συνασφαλιστικό σχήμα στην καταβολή καθαρού ποσού €61,6 εκατ. που αφορά υλικές ζημιές (€42 εκατ.) αλλά και διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας (€19,6 εκατ.).

Ο Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε σχετικά:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της Frigoglass, τα μέλη του συνασφαλιστικού σχήματος (HDI και AIG) και τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο, EXL, για την άψογη συνεργασία, την ισχυρή δέσμευση και την υποστήριξή τους στην επίτευξη ενός τόσο επιτυχημένου αποτελέσματος σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον. Η θετική αυτή έκβαση θα μας επιτρέψει να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα ανακατασκευής για μια σύγχρονη, αποδοτική και ανταγωνιστική μονάδα παραγωγής στη Ρουμανία τους επόμενους μήνες».

Σημειώνεται ότι από το σύνολο της αποζημίωσης έχει καταβληθεί στη Frigoglass ποσό €50 εκατ.. Τα εναπομείναντα €11.6 εκατ. υπόκεινται στην τεκμηρίωση για τις δαπάνες που σχετίζονται με τη φάση ανακατασκευής του κτιρίου και τις αγορές εξοπλισμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*