Κ. Σεμερτζόγλου: Πιστός στην ελληνική αγορά ο Όμιλος Groupama – με 10% «τρέχει» η παραγωγή το πρώτο 6μηνο

του Βάιου Κρόκου

Πιστός στις επενδύσεις και στις δεσμεύσεις του στην ελληνική αγορά είναι ο Όμιλος Groupama.

Αυτό διευκρίνισε ο κ. Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου, εμπορικός διευθυντής της Groupama Ασφαλιστικής διαψεύδοντας τα διάφορα σενάρια που εμπλέκουν την εταιρεία σε φερόμενες συμφωνίες – εξαγορές κλπ.

Απεναντίας έθεσε νέους στόχους τριετίας σε επίπεδο παραγωγής, ανέλυσε στρατηγικές και στοχεύσεις που θα ακολουθήσει η εταιρεία σε μια περίοδο που οι αλλαγές τόσο στο κλάδο όσο και την ευρύτερη οικονομία είναι πολλές και σημαντικές.

Όλα αυτά στη καθιερωμένη ετήσια συνάντηση στην οποία τιμήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα δίκτυα πωλήσεων – διαμεσολάβησης μη αποκλειστικής συνεργασίας.

Ο κ. Σεμερτζόγλου έκανε ένα μίνι απολογισμό για τα πεπραγμένα – από τη τελευταία συνάντηση – ανέλυσε τους κινδύνους και τις προοπτικές, δίνοντας το μήνυμα για την «επόμενη μέρα» στους Συνεργάτες.

Στη «γλώσσα των αριθμών»

Συνοπτικά, η Groupama κατέγραψε άνοδο 6% στη συνολική παραγωγή του 2021 σε σχέση με τη περυσινή χρονιά, η οποία διαμορφώθηκε στα 158,6 εκατ. ευρώ.

Από τα παραπάνω τα 74 εκατ. αφορούν το κλάδο Ζωής και τα 85 εκατ. τις Γενικές Ασφαλίσεις.

Όπως σημείωσε ο κ. Σεμερτζόγλου: «Όλες οι γραμμές παραγωγής (business lines) κινήθηκαν θετικά, εκτός από την Αστική Ευθύνη Αυτοκινήτου η οποία κυμάνθηκε γύρω στο 3% χαμηλότερα, λόγω της έκπτωσης COVID που μπήκε στη νέα παραγωγή»

«Σημαντική αύξηση στην Υγεία, στα Ομαδικά Ζωής & Υγείας όπως και στα Συνταξιοδοτικά. Ακόμη και στα Unit Linked (και χωρίς να υπάρχει bancassurance συνεργασία). Όλα αυτά έφεραν μια αύξηση στο κλάδο Ζωής στο 14,6%, την ώρα που αγορά κινήθηκε στο 13,3%», σημείωσε χαρακτηριστικά δίνοντας τα εύσημα ΚΑΙ στο Μη Αποκλειστικό Δίκτυο στα οποία οφείλονται περίπου το 60% της παραγωγής, ήτοι 90 εκατ. ευρώ.

Σε γενικές γραμμές, ο κ. Σεμερτζόγλου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίτευξη του βασικού άξονα στρατηγικής για κερδοφόρο και οργανική ανάπτυξη, με μέρισμα στο μέτοχο και διεύρυνση των προοπτικών.

Στόχοι για το 2022 – πλάνο ανάπτυξης

Βασικός στόχος είναι η συνέχιση της Οργανικής Ανάπτυξης με ιδιαίτερη προσοχή στη κερδοφορία. Στόχος για το 2022 είναι τα 170 εκατ. ευρώ, έχοντας ένα πλάνο 3ετίας για παραγωγή άνω των 200 εκατ. ευρώ και με μια σύνθεση (50% Ζωή – 50% Γενικές)

“Στο πρώτο 6μηνο του έτους τρέχουμε με μια σημαντική αύξηση κοντά στο 10% και με το επιθυμητό μείγμα”, σημείωσε ο ίδιος.

Από την άλλη πλευρά υπογράμμισε την ανάγκη για νέα εργαλεία και δεξιότητες, ενώ μίλησε για 2 σημαντικά project “αναβάθμισης”:  Την αναδιαμόρφωση προγραμμάτων (εργαλεία, εφαρμογές web based) για την Εμπορική Διεύθυνση και την αναδιαμόρφωση του τομέα της εταιρείας που διαχειρίζεται το κλάδο Ζωής, με στόχο να μειωθούν οι χρόνοι ανταπόκρισης στα αιτήματα των Συνεργατών, να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και ότι απασχολεί σε after sale επίπεδο.

Την ίδια ώρα η Groupama σχεδιάζει νέα προϊόντα όπως ασφαλιστικές λύσεις για πελάτες με υψηλά εισοδηματικά κριτήρια, ενώ στόχος είναι ο ανασχεδιασμός προϊόντων με φόντο τη Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, η απλοποίηση στα προϊόντα Κατοικίας, Περιουσίας.

 

Σημαντικές κινήσεις τη προηγούμενη χρόνια – ποιοι κλάδοι μπορούν να δώσουν νέα παραγωγή

Ο κ. Σεμερτζόγλου μίλησε επίσης για τις σημαντικές κινήσεις ενίσχυσης που προχώρησε η εταιρεία, αναδεικνύοντας προϊόντα, πολιτικές και στοχεύσεις. Ειδικότερα όπως είπε:

*Ενίσχυσαμε την Αστική Ευθύνη με ικανότατα και έμπειρα στελέχη, σε συνδυασμό με την αύξηση ορίων ανάληψης αλλά και τη δημιουργία νέων προϊόντων αποδεικνύουν ότι επενδύουμε στους τομείς που μας ενδιαφέρουν

*Μεταφορές, Τεχνικά Έργα, Αστικές Ευθύνες μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της παραγωγής μας, ενώ στη Ζωή οι Ομαδικές Ασφαλίσεις θα πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον – όχι μόνο στα προϊόντα ρίσκου αλλά και στα Συνταξιοδοτικά. Για αυτό ενισχυθήκαμε με ικανότατα στελέχη, τόσο στη Τεχνική Διεύθυνση όσο και στην Εμπορική

*Ταυτόχρονα, τηρώντας τις υποσχέσεις που δώσαμε ένα χρόνο νωρίτερα απλοποιήσαμε την αίτηση Ζωής & Υγείας. Δημιουργήσαμε νέο προϊόν Ασφάλειας Ζωής με ανταγωνιστικότερα ασφάλιστρα. Προσθέσαμε νέες παροχές στα προϊόντα Υγείας

*Συνεργαστήκαμε με 2 επενδυτικούς κολοσσούς : Το μεγαλύτερο διαχειριστή παγκοσμίως (BlackRock) και τη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ευρώπη (BNP Baribas), δημιουργώντας ένα Unit Linked προϊόν που έχει πολλές περισσότερες επιλογές

*Υπόσχεση για του χρόνου, να καταστήσουμε αυτό το προϊόν πιο ελκυστικό και για το μη αποκλειστικό Δίκτυο

*Η παροχή εξατομικευμένων λύσεων και το προσωποποιημένο service αποτελούν τους βασικούς λόγους που οι πελάτες μας σας επιλέγουν.

*Το sales support δέχτηκε για το 2021 περίπου 3000 αιτήματα για θέματα που αφορούν την εταιρεία (αρκετά για underwriting σε τομείς Ζωής & Υγείας και Αυτοκινήτου). Το σημαντικό όμως είναι απαντήσαμε σε λιγότερο από 2 μέρες στο 85% αυτών.

*Πραγματοποιήσαμε 142 σεμινάρια για το Ελεύθερο Δίκτυο είτε για προϊόντα είτε για τεχνικές πωλήσεων και την ανάπτυξη soft skills. Τέτοια σεμινάρια μπορούν οι Συνεργάτες να αξιοποιήσουν και το 2022.

Μεγάλοι κίνδυνοι – ρευστό το τοπίο

Δε παρέλειψε αρχικά βέβαια ο κ. Σεμερτζόγλου να αναφερθεί και στη “μεγάλη εικόνα” που δημιουργείται στη παγκόσμια σκηνή που επηρεάζει, σε κάθε περίπτωση, τις εργασίες του κλάδου.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως μάλλον ο COVID-19 έγινε συνήθεια καθώς πέρυσι τέτοια εποχή ο κόσμος ήταν περισσότερο φοβισμένος.

Μίλησε για το πόλεμο στην Ευρώπη (Ουκρανία) σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση και τη πιθανή επισιτιστική κρίση.

Αναφέρθηκε επισης στις υψηλές πληθωριστικές πιέσεις και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, που λίγο πολύ όλοι έχουν βιώσει

Τέλος, μίλησε για τους ανθρώπους που βιώνουν τις καταστροφές από τις τελευταίες πυρκαγιές και όχι μόνο.

“Μέσα από τη τραγωδία φαίνεται η αξία της ασφάλισης. Πόσο σημαντικό είναι αυτό που κάνουμε. Αντίθετα, έχουμε σαν αγορά τεράστιο μερίδιο ευθύνης που δεν έχουμε καταφέρει να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι με 10 ευρώ το μήνα περίπου μπορεί κανείς να προστατέψει τη περιουσία του, χωρίς να χρειάζεται δηλαδή να περιμένεις κάποιο βοήθημα από το Κράτος”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

σε παλαιότερη συνέντευξη: Η αισιοδοξία του Κωνσταντίνου Σεμερτζόγλου οδηγός για το μέλλον

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*