Γιάννης Σηφάκης, Εθνική Ασφαλιστική: Εργαζόμαστε όλοι μαζί για να δημιουργούμε συνεχώς ένα «θετικό αποτύπωμα»

Στην Εθνική Ασφαλιστική, συμπληρώσαμε 131 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, έχοντας αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα μας στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή, τον ασφαλιστικό κλάδο, ειδικότερα, αλλά και την κοινωνία.

Για την Εθνική Ασφαλιστική, η οποία έχει όραμα και στόχο της τον άνθρωπο και την ανθρωποκεντρική προσέγγιση σε κάθε δράση της, επιχειρηματική ή κοινωνική, η υιοθέτηση της ιδέας της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης δεν αποτελεί απλώς μια επιχειρηματική τάση των καιρών, αλλά εντάσσεται, όπως διαχρονικά έχει αποδειχθεί, στον πυρήνα των αξιών της και της κουλτούρας της. 

Εργαζόμαστε όλοι μαζί για να δημιουργούμε συνεχώς ένα «θετικό αποτύπωμα», έχοντας βαθιά γνώση ότι όταν συνδυάζονται οι δεξιότητες, η εμπειρία και το όραμα, μπορούμε να επιτύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. 

Στα πλαίσια αυτά, η Εθνική Ασφαλιστική ακολουθεί μια πολυεπίπεδη στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, δηλώνοντας με την ενεργή της παρουσία τη στήριξή της σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά και σε δράσεις φορέων παιδείας, υγείας, πολιτισμού και αθλητισμού. 

Τη χρονιά που μας πέρασε, το πλάνο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιήθηκε είχε ως αποδέκτες φορείς υποστήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, παιδιών και ενηλίκων σε ανάγκη, ενώ, με αφορμή την πανδημία, πραγματοποιήθηκαν χορηγίες για την ενίσχυση των μέτρων προστασίας έναντι της Covid-19. 

Παράλληλα, η Εθνική Ασφαλιστική έχει σταθερά την ευθύνη της λειτουργίας του Χώρου Ιστορικής Μνήμης 1941-1944 και του Χώρου Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ, στην Κοραή 4, στο κέντρο της Αθήνας. 

Με γνώμονα την πράσινη ανάπτυξη

Η Εθνική Ασφαλιστική, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, αλλά και την πράσινη ανάπτυξη, επενδύει μόνιμα και σταθερά σε ανάλογα προϊόντα. Συγκεκριμένα, έχει ήδη εντάξει στην επενδυτική της πολιτική την κατεύθυνση σε επενδύσεις με ESG (Environmental-Social-Corporate Governance), χαρακτηριστικά, διαβλέποντας όχι μόνο την τάση, αλλά ουσιαστικά την ανάγκη. 

Η εταιρεία επέλεξε αμοιβαία κεφάλαια με αντίστοιχο προσανατολισμό και με επενδύσεις είτε θεματικές, στο Νερό, τους Φυσικούς Πόρους, το Κλίμα, είτε ευρύτερα με ESG επιλογές. 

Η Εθνική Ασφαλιστική εργάζεται συστηματικά στην κατεύθυνση ενστερνισμού και εφαρμογής των σχετικών αρχών σε όλη την γκάμα των προϊόντων και των υπηρεσιών της.

Στη συνέχεια, οργάνωσε και υλοποίησε τον σχεδιασμό unit linked προϊόντων μας σε συνεργασία με την BNP Paribas Asset Management, έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων, με πολυετή γνώση και εμπειρία στις ESG επενδύσεις. Η σειρά των προϊόντων που επιλέχθηκαν έχει αποκλειστικά επενδύσεις με ESG χαρακτηριστικά. 

Τέλος, η εταιρεία εργάζεται συστηματικά στην κατεύθυνση ενστερνισμού και εφαρμογής των σχετικών αρχών σε όλη την γκάμα των προϊόντων και των υπηρεσιών της, αλλά και σε όλες τις λειτουργίες της. Στόχος οι αρχές του ESG να αποτελούν διαχρονικά δομικά στοιχεία της κουλτούρας της Εθνικής Ασφαλιστικής. 

*από το περιοδικό Insurance World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*